Luíz Felipe Scolari: a mai világban a játékosok az igazi tulajdonosok

Vágólapra másolva!
2009.06.28. 19:57
Az angol labdarúgó-bajnokságban bronzérmet szerző Chelsea volt menedzsere, a február 9-én menesztett Luíz Felipe Scolari szerint a Chelsea sztárjai miatt kellett távoznia a londoni klubtól, és szerinte a mai világban a játékosok az igazi tulajdonosok.
Scolari szerint a sztárjátékosok miatt kellett távoznia
Fotó: Action Images (archív)
Scolari szerint a sztárjátékosok miatt kellett távoznia
Scolari szerint a sztárjátékosok miatt kellett távoznia
Fotó: Action Images (archív)
Scolari szerint a sztárjátékosok miatt kellett távoznia

A brazil válogatottal 2002-ben világbajnoki címet szerző, az FC Bunyudkor jelenlegi edzője Luíz Felipe Scolari hiába kezdett biztató eredményekkel a Chelsea kispadján, nagyon hamar a menesztették, elmondása szerint ez Didier Drogbáék hibája.

„A futball igazi tulajdonosai jelenleg a játékosok. A legtöbb európai klub edzőjének nincs ereje ellentmondani a sztároknak” – kezdte nyilatkozatát Scolari.

„Ha a csapatnak nem megy, akkor az edzőt rúgják ki, nem a játékosokat, ezt ők is pontosan tudják. Ez volt a problémám a Chelsea-nél is. Didier Drogba, Michael Ballack és Petr Cech nem fogadta el az edzési módszereimet, és nem teljesítette a kéréseimet” – folytatta a szakember.

Scolari velük szemben dicsérte honfitársát, a Real Madrid által nem régiben megszerzett Kakát.

„Kaká egy különleges játékos, mind a pályán, mind a pályán kívül nagyszerű” – kezdte honfitársa dicséretét Scolari, majd folytatta:

„Ő egy kivételes kincs. Annak ellenére, hogy világhírű játékos és rengeteg pénze van, ugyanúgy megy fel a pályára, és ugyanúgy legjobbját próbálja mindig nyújtani, mint a feltörekvő tehetségek” – tette hozzá a brazil, majd azt is elmondta, hogy szerinte a Real Madrid másik nagy nyári szerzeményével remekül meg fogják érteni egymást.

„Biztos vagyok abban, hogy Cristiano Ronaldo és ő nagyszerűen ki fognak jönni egymással, és nagyon jó barátok lesznek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik