Torres sérülései miatt szenved a Liverpool – legalábbis Benítez szerint

Vágólapra másolva!
2009.03.02. 22:30
Fernando Torres sérülései állnának a Liverpool szenvedésének hátterében? Rafa Benítez szerint a válasz egyértelmű igen. A „vörösök” menedzsere úgy véli, a spanyol csatársztár sorozatos egészségügyi problémái okozzák a legtöbb problémát a bajnoki címért folytatott csatában komoly hátrányba került együttesének.
Benítez szerint Torres sérülékenysége fontos pontokba került
Fotó: Action Images (archív)
Benítez szerint Torres sérülékenysége fontos pontokba került
Benítez szerint Torres sérülékenysége fontos pontokba került
Fotó: Action Images (archív)
Benítez szerint Torres sérülékenysége fontos pontokba került

„A legrosszabb dolog, ami ebben a szezonban történt velünk, az egyértelműen Fernando Torres sérüléssorozata” – nyilatkozta Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere a BBC-nek.

A spanyol szakember szerint a csatárcsillag folyamatos sérülései drága pontok elhullajtását jelentették a bajnoki címért folytatott csatában, melyben az elmúlt hét mérkőzésén mindössze tíz pontot szerző Liverpoolnak egyre rosszabbak az esélyei.

„Torres az első számú csatárunk, és nagyon eredményes, amennyiben egészséges. Ha teljesen rendben lett volna, akkor úgy vélem, teljesen másképp alakul a szezon” – mondta Benítez.

A 15 bajnokin 8 gólt szerző Torres sérülékenységét látva persze adódik a kérdés: vajon bölcs döntés volt-e visszaengedni a Tottenhamhez Robbie Keane-t, még akkor is, ha az ír csatár nem igazán tudott beilleszkedni rövid Mersey-parti tartózkodása alatt.

Ami azt illeti, könnyen lehet, hogy a „vörösök” szurkolói a Middlesbrough elleni 0–2-es meccsen pályára lépő Nabil El Zhar (majd az őt váltó David Ngog) helyett szívesebben láttak volna egy rutinos, sok csatát megélt támadót, lévén a két fiatal leginkább a tartalékbajnokikhoz és a Ligakupa-meccsekhez van szokva.

„Eddig sem volt könnyű dolgunk a bajnoki versenyfutásban, most már pláne nehéz lesz. Úgy számolom, a kulcsemberek sérülése négy-öt pontba került nekünk, és ez hatalmas hátrány. Persze ez nem kifogás: más klubokat ugyanígy sújtanak a sérülések. A másik nagy probléma, hogy nem használjuk ki jó százalékban a helyzeteinket. Ez az egész idény során végigkísér minket, és az egyik legnagyobb gondunk” – elemzett Benítez.

FORMÁBAN: AZ ANGOL TABELLA A LEGUTÓBBI HAT FORDULÓ ALAPJÁN

1. Manchester United 6 6 13–1 18
2. Aston Villa 6 3 2 1 7–4 11
3. Bolton 6 3 1 2 8–9 10
4. Manchester City 6 3 1 2 5–5 10
5. Chelsea 6 3 1 2 5–6 10
6. Everton 6 2 3 1 7–3 9
7. Liverpool 6 2 3 1 8–7 9
…13. Arsenal 6 1 5 4–2 8
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik