Egy nap káosz után bejelentették: Andrej Arsavin az Arsenalé!

Vágólapra másolva!
2009.02.03. 11:50
Vége az Arsavin-üzlettel kapcsolatos találgatásoknak: az AFP hírügynökség a Zenit vezetőire hivatkozva közölte, az orosz válogatott kiválósága az Arsenalhoz szerződik. A kiváló támadó ügynöke szerint az utóbbi másfél évtized egyik „legnyögvenyelősebb” átigazolási ügyére került pont.
Arsavin ügyére végre pont került: a klasszis az Arsenalé
Fotó: Action Images (archív)
Arsavin ügyére végre pont került: a klasszis az Arsenalé
Arsavin ügyére végre pont került: a klasszis az Arsenalé
Fotó: Action Images (archív)
Arsavin ügyére végre pont került: a klasszis az Arsenalé

„A klubok megegyeztek, a tárgyalásoknak vége. Arsavin az Arsenalé” – közölte Alekszej Petrov, a Zenit sajtófőnöke, véget vetve ezzel a hosszas találgatásoknak.

Elment, marad, mégse, Manchesterbe tart, mégis aláír: teljes volt a káosz hétfőn Andrej Arsavin átigazolásával kapcsolatban. A játékos klubja, a Zenit most bejelentette: a támadó az Arsenalé, 16.9 millió fontért – ez jóval magasabb, mint a korábban emlegetett 12 milliós összeg.

Az átigazolási határidő hétfő 18.00 órás határidejekor (melyet az angliai rossz időjárás miatt 48 órával kitoltak) még egyik klub sem adott ki hivatalos közleményt, sőt a nap folyamán a Zenit egyszer azt közölte: kútba esett a klubváltás – angol források szerint azért, mert a szentpéterváriak részesedést kértek Arsavin aláírási pénzéből.

„A szerződés feltételei nagyon kedvezőek a számunkra, az eredeti 12 millió fontnál sokkal jobban jártunk” – mondta Petrov.

A 16.9 millió fontos átigazolási összeg rekordot jelent az Arsenalnál. Arsavin három és fél évre szerződik Londonba. Az Arsenal egyelőre nem jelentette be hivatalosan a játékos érkezését, de ez betudható annak, hogy az angol szokások szerint először a labdarúgót eladó klub adja ki közleményben a megállapodás tényét.

A HÉTFŐI KÁOSZ

21.50: A Sky Sports értesülései szerint az Arsavin-ügylet csak kedden válik hivatalossá, az Arsenal addigra gyűjti be az átigazoláshoz szükséges papírokat.

21.20: Továbbra sincs semmi konkrétum, hacsak az nem, hogy a Corriere dello Sport is közölte: Arsavin az Arsenalé. A BBC szakírója viszont nem bírta tovább, a hivatalos bejelentés nélkül zárta le egész napos ügyeletét. Mi még bírjuk...

20.28: A L’Équipe értesülései szerint az angol Arsenal 13.3 millió euróért leigazolta Arsavint. A lap igen jó viszonyt ápol Arsene Wenger menedzserrel, így a hír nagy valószínűséggel igaz. Igaz, a hivatalos bejelentés még várat magára... Mi is azt várjuk, mint minden bizonnyal rengeteg kolléga és szurkoló szerte a nagyvilágban.

19.58: Arsene Wenger kijelentette: a nap folyamán még egy, az Arsenalt pozitívan érintő bejelentésre készül. Valószínűleg Arsavin mégis Londonban folytatja…

18.42: Eldőlt: a Zenit szóvivője hivatalosan is bejelentette, hogy Andrej Arsavin marad a szentpéterváriaknál, miután nem sikerült megállapodásra jutni az Arsenallal. Alekszej Petrov szerint azon nem tudott megegyezni a két klub, hogy vajon mennyi pénzt kapjon az orosz klub, amiért a játékost a szerződése lejárta előtt elengedi.

18.32: Az AP hírügynökség a Zenit szóvivőjére hivatkozva közölte, hogy bedőlt az Arsavin-üzlet!

18.00: ANGLIÁBAN VÉGE, AZ ÁTIGAZOLÁSI IDŐSZAK LEZÁRULT!

17.20: A BBC-nél is vicces kedvű fiúk ténykednek... Arsavin nem indult el a Cityhez, viszont volt orvosin az Arsenalnál. Átment, szóval igazán nagyon közel került az ügylet vége...

16.47: Arsavin a BBC szerint elindult Manchesterbe a Cityhez orvosi vizsgálatra. Az orosz ügye kezd hasonlítani Robinho fél évvel ezelőtti eposzához.

13.19: Andrej Arsavin a jelek szerint nem lesz az Arsenal játékosa, még akkor sem, ha most éppen Londonban tárgyal. Az „ágyúsok” menedzsere, Arsene Wenger korábban azt nyilatkozta az oroszról: „Nem kell megmentő, nem hiszek bennük.” Nem túl optimista...

13.00 Már gigászi rétestészta-hosszúságúra nyúlt Andrej Arsavin ügye: a Zenit orosz támadója a tavalyi Eb óta elvágyódik Szentpétervárról – volt már a Barcelona leendő játékosa, míg most éppen a legstabilabb kérő, az Arsenal vezetőivel tárgyal. A hírek szerint ma reggel landolt a külön neki előkészített magánrepülőgép Londonban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik