Ferguson visszavág: nevetségesnek tartja Benítez kijelentéseit

Vágólapra másolva!
2009.01.12. 12:26
Sir Alex Ferguson csapata, a Manchester United fényes győzelmet aratott vasárnap a Chelsea elleni rangadón. A skót mester mégsem csak a 3–0-s diadallal foglalkozott a meccs után, hanem a Liverpool menedzserének, Rafa Beníteznek válaszolt a sajtón keresztül. Luiz Felipe Scolari eközben elismerte, csapata gyengén játszott, ám nem mond le a bajnoki címről.
Ferguson és Benítez az utóbbi időben nem ápol túl jó kapcsolatot egymással
Fotó: Imago (archív)
Ferguson és Benítez az utóbbi időben nem ápol túl jó kapcsolatot egymással
Ferguson és Benítez az utóbbi időben nem ápol túl jó kapcsolatot egymással
Fotó: Imago (archív)
Ferguson és Benítez az utóbbi időben nem ápol túl jó kapcsolatot egymással

Mint korábban beszámoltunk róla, Rafa Benítez élesen kritizálta kollégáját, a Manchester Unitedet irányító Alex Fergusont. A spanyol tréner szerint a skót menedzsernek többet engednek meg a játékvezetők, mint a Premier League-ben dolgozó többi trénernek, továbbá érthetetlenül sokat foglalkozik a Liverpoollal.

Nem maradt el Ferguson válasza: a „vörös ördögök” menedzsere a Chelsea elleni rangadó megnyerése (3–0) után nemcsak a mérkőzéssel foglalkozott, hanem visszaüzent a spanyol szakembernek.

„A harag diktálja Rafa Benítez szavait – mondta Ferguson, – és nem értem, honnan ered ez a düh. Ha végiggondolja, miket állított rólam, rá fog jönni, mennyire nevetséges az egész. Nem tudom, mi zavarhatja őt.”

Azért Ferguson a londoni kékek elleni mérkőzéssel is foglalkozott. A skót szakember reméli, szombaton már a tabella élén áll majd csapata.

„Miután a Liverpool döntetlent játszott, elértük a nekünk szükséges eredményt – értékelte helyzetüket a mester. – Nagyon kemény meccsek várnak ránk, szerdán a fantasztikus formában játszó Wigannel csapunk össze, majd szombaton a Boltonnal játszunk idegenben. Ha jól tesszük a dolgunkat, a tabella élére ugorhatunk. Bízom benne, hogy így lesz.”

Luiz Felipe Scolari, a Chelsea menedzsere természetesen csalódott volt csapata kudarca után, ám nem adja fel a bajnoki címért folytatott küzdelmet.

„Úgy gondolom, ez a csúnya vereség sokat ártott csapatom tekintélyének. Nem ilyen játékkal akartunk kirukkolni az Old Traffordon – mondta Scolari. – Mégsem hiszem, hogy vereségünk azt jelentené, hogy kiszálltunk a bajnoki címért folyó versenyből. Tizenhét meccsünk van még hátra, az utolsó pillanatig küzdünk majd.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik