Sir Alex Ferguson csatárt akar: Rossi és Benzema a célkeresztben

Vágólapra másolva!
2008.11.22. 16:28
Angol sajtóinformációk szerint a Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson csatárt igazolna: a Villarreal labdarúgója, Giuseppe Rossi és a Lyonban játszó Karim Benzema is látókörébe került. Előbbi esetében, aki 2007-ben hagyta el az Old Traffordot, visszavásárlási joga van az egyesületnek, utóbbinak viszont 2013-ig szól a szerződése jelenlegi klubjához, így igazolása nem lenne takarékos megoldás.
Lehet, hogy Rossi (sárgában) ismét a Manchesterben játszik majd
Fotó: Imago (archív)
Lehet, hogy Rossi (sárgában) ismét a Manchesterben játszik majd
Lehet, hogy Rossi (sárgában) ismét a Manchesterben játszik majd
Fotó: Imago (archív)
Lehet, hogy Rossi (sárgában) ismét a Manchesterben játszik majd

Angol értesülések szerint Sir Alex Ferguson csatárt igazolna. A Manchester United menedzsere számára a hírek szerint a „vörös ördögöknél” korábban már megforduló Giuseppe Rossi és a Lyon támadója, Karim Benzema is számításba jöhet.

Az amerikai születésű kétszeres olasz válogatott Rossi 2007-ben 9.9 millió euróért hagyta el az Old Traffordot, és a Villarrealban folytatta pályafutását, mert Manchesterben nem kapott helyet a stabil kezdőben. A spanyol bajnokságban öt gólnál jár az idei szezonban.
idei szeonban
„Szeretnénk visszahívni az Old Traffordra. Amikor a Villarrealba igazolt, olyan megállapodást kötöttünk, amelynek értelmében a Unitednek visszavásárlási joga van. Nem volt könnyű elengedni, az egész azért alakult így, mert állandó kezdő szeretett volna lenni, mi pedig ezt nem tudtuk garantálni. Ilyen egyszerű. Most nagyon jól teljesít, és egyébként is kiváló játékos” – mondta Ferguson a 21 éves csatárról.

A kezdőbe kerülés most sem lesz egyszerű Wayne Rooney, Dimitar Berbatov és Carlos Tévez mellett. Berbatov ugyan sérült, ám a hírek szerint mindössze két bajnokit kell kihagynia.

Mégis úgy tűnik, Ferguson komolyan gondolja, hogy januártól még egy csatárt a keretbe csábítana, mert Rossi mellett a Lyon támadója, Karim Benzema is a célkeresztbe került – noha nem csak a Unitednél.

A játékos ügynöke, Karim Djaziri elmondta, a Manchester felvette a kapcsolatot a Lyonnal a játékos esetleges szerződtetése ügyében, de – mint arról korábban írtunk – Benzema neve a Barcelonánál és a Real Madridnál is felvetődött.

„Tudom, hogy a Lyon igazgatói tárgyalnak a Barcelona, a Real Madrid és a Manchester United képviselőivel is, és mindhárom klub élénken érdeklődik Benzema iránt” – mondta Djaziri.

Benzemát 2013-ig köti szerződés a francia klubhoz, így az ő szerződtetése nem lenne olcsó mulatság. A 20 éves játékos az idei szezonban kilenc gólnál jár a francia bajnokságban, a Bajnokok Ligájában pedig három találatot jegyez.

Az MU a Premier League 14. fordulójában szombaton 17.30-tól az Aston Villa vendégeként játszik.
Benzema neve az MU-nál is felmerült
Fotó: Imago (archív)
Benzema neve az MU-nál is felmerült
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik