Jermain Defoe pótolja Agbonlahort a "háromoroszlánosok" keretében

Vágólapra másolva!
2008.02.04. 10:41
Jermain Defoe-t, a Portsmouth újonnan szerződtetett támadóját hívta be az angol nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya, Fabio Capello a Svájc elleni barátságos mérkőzésre készülő keretbe. A játékosra azért van szükség, mert Gabriel Agbonlahor, az Aston Villa támadója sérülést szenvedett a vasárnapi, Fulham elleni Premier League találkozón, így nem lesz bevethető állapotban február 6-án a Wembley Stadionban.
Defoe (balra) kapott meghívót a válogatottba a sérült Agbonlahor helyett
Reuters
Defoe (balra) kapott meghívót a válogatottba a sérült Agbonlahor helyett
Defoe (balra) kapott meghívót a válogatottba a sérült Agbonlahor helyett
Reuters
Defoe (balra) kapott meghívót a válogatottba a sérült Agbonlahor helyett

Agbonlahornak az ínszalagja sérült meg a hétvégi londoni összecsapáson, és már az első félidőben cserét kért a csatár.

Martin O’Neill, a birminghamiek vezetőedzője úgy látja, semmi esély sincs arra, hogy játékosa hadra fogható állapotban legyen Capello debütáló mérkőzésén a „háromoroszlánosok” kispadján.

„Ha a klub orvosai rábólintanának és engedélyeznék, hogy Gabriel pályára léphessen a svájciak ellen, akkor én sem gördítenék akadályt a játéka elé, de ők óvatosságra intenek” – nyilatkozta a Villa menedzsere.

„Mindenkinek nagy megtiszteltetés, ha magára húzhatja hazája címeres mezét, de sajnos ez esetben nem számíthat rá a kapitány.”

Jermain Defoe a minap igazolt át a Tottenham Hotspurtől a Portsmouthhoz, és már első mérkőzésén betalált a Chelsea elleni bajnoki összecsapáson.

Az angol keretbe nem kapott meghívót David Beckham, ám ő nem kényszerű okok miatt hagyja ki a szerdai találkozót, hanem Capello szerint a 99-szeres válogatott játékos erőnlétileg nem áll készen a játékra.

Az olasz mester szintén nem számol Paul Robinsonnal, aki az utóbbi időben bizonytalanul védett a Tottenham Hotspurben, és Radek Cerny kiszorította őt a kapuból.

A középpályások között azonban megtaláljuk David Bentleyt, ő a Blackburn Roversben nyújt kimagasló teljesítményt hetek óta.

A legnagyobb meglepetésnek talán mégis Matthew Upson kerettagsága tekinthető, a hátvéd a West Hamben alkot áthatolhatatlan falat Anton Ferdinanddal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik