Gera Zoltán két gólt fejelt a West Bromwich – Charlton rangadón

Vágólapra másolva!
2007.12.15. 15:55
A második helyen álló West Bromwich Albion 4-2-re verte a dobogó harmadik fokát elfoglaló Charltont az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályának 21. fordulójában. Gera Zoltán végig a pályán volt, és két góljával a mérkőzés hőse lett.
Gera Zoltán duplázott és egy gólpasszt is adott
Havrán Zoltán - archív
Gera Zoltán duplázott és egy gólpasszt is adott
Gera Zoltán duplázott és egy gólpasszt is adott
Havrán Zoltán - archív
Gera Zoltán duplázott és egy gólpasszt is adott

Gera Zoltán a kezdőben kapott helyet Tony Mowbray együttesében, a magyar futballista a középpálya jobb oldalára került.

A 37. percben a tavaly még élvonalbeli Charlton gárdája jutott vezetéshez, Jerome Thomas ment el a bal oldalon, az ötösnél jól érkezett Chris Iwelumo, és a bal alsó sarokba bólintott.

Nem fogta meg a kapott gól a WBA-t, öt perc múlva újra egyenlő volt az állás: Gera tört előre, jól tette a labdát Roman Bednar elé, a támadó pedig öt méterről középről a kapuba lőtt.

Nem telt el öt perc a szünet után, amikor már a birminghamieknél volt az előny, ekkor Chris Brunt ment el a bal oldalon, beívelt labdáját az ötösről Gera bólintotta a bal felső sarokba.

A 73. percben az Iwelumo sérülése miatt már az első félidőben beállt Izale McLeod ugyan egyenlíteni tudott, de a 80. percben újra Gera Zoltán következett. Ugyanaz volt a leosztás, mint a magyar játékos előző góljánál, ezúttal Chris Brunt adott be balról, Gera pedig most is az ötösről fejelt. A labda a jobb felső sarokban kötött ki.

A 84. percben a csereként beállt Kevin Phillips bebiztosította a sikert, így a WBA átmenetileg - miután a rivális hazai pályán kapott ki - a Watford elé került a tabellán.

ANGOL LABDARÚGÓ-MÁSODOSZTÁLY (LEAGUE CHAMPIONSHIP)

21. FORDULÓ
West Bromwich Albion - Charlton 4-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik