Beckham alig várja, hogy újra magára húzhassa a válogatott mezét

Vágólapra másolva!
2007.11.26. 18:16
David Beckham, a Los Angeles Galaxy 99-szeres angol válogatott középpályása reméli a jövőben is szolgálhatja hazája válogatottját, bárki is legyen a menesztett Steve McClaren utódja. A 32 esztendős klasszis tengerentúli együttesével előbb Ausztráliában, majd Új-Zélandon játszik barátságos mérkőzést.
Beckham harca kész, bárki is legyen a szövetségi kapitány
abc.net
Beckham harca kész, bárki is legyen a szövetségi kapitány
Beckham harca kész, bárki is legyen a szövetségi kapitány
abc.net
Beckham harca kész, bárki is legyen a szövetségi kapitány

Beckham Ausztráliába látogatott klubjával, az LA Galaxyvel, hogy kedden barátságos mérkőzésen csapjanak össze a Sydney FC csapatával. A Manchester United és a Real Madrid korábbi klasszisa legutóbb múlt szerdán, az angol válogatott horvátok elleni, 3-2-re elveszített Eb-selejtezőjén lépett pályára. Csereként.

A vereséggel pedig elkerülhetetlenné vált a bukás. Izrael után ugyanis Andorra már nem segíthetett a háromoroszlánosokon. Beckhamnek esze ágában sincs feladni a válogatottat, a következő szövetségi kapitány személyétől függetlenül szívügyének tekinti a nemzeti csapatot.

„Folytatni szeretném, és hiszem, hogy folytathatom – nyilatkozta Sydneyben Beckham. – Van annyi tapasztalatom és van bennem annyi hév, szenvedély, hogy a jövőben is szolgáljam hazám válogatottját. Remélem a következő szakvezető komolyan számolni fog velem.

A sors fintora, az angolok nem kerülték el a sorsukat megpecsételő horvátokat a 2010-es vb-selejtezőkön sem, egy csoportba kerültek. Nem kell sokat várni a visszavágásra, a nemes bosszúra. Andorra, Kazahsztán, Fehérorszország, és Ukrajna lesznek a további ellenfelek.

„A horvát válogatott elképesztően erős együttes. De a többieket is tisztelnünk kell. Nehéz csoportba kerültünk. A nemzetközi színtéren rövid idő alatt változhatnak az erőviszonyok, pozitívan kell hozzáállnunk az előttünk álló sorozatnak” – latolgatta az esélyeket a 32 esztendős futballista.

A Manchester United és a Real Madrid korábbi kulcsfigurája csapattársaival az Olimpiai Stadionban edzett, majd egy bemutatóra sietett. Három ausztrál rögbis, Matt Giteau, Mark Gasnier és Dale Thomas fogadta, ahol előbb rúgótechnikáját mutatta be a rögbiseknek, majd a számára kissé idegen, de szimpatikus sportág alapjait leste el a triótól.

Beckham és a Galaxy a meccs után Új-Zélandra repül, ahol csütörtökön a Wellington Phoenix lesz az ellenfél – barátságos mérkőzésen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik