Avram Grant két és fél éves szerződést kapott a Chelsea-nél

Vágólapra másolva!
2007.11.11. 11:50
Avram Grant, a Chlesa vezetőedzője - aki azután került a londoni csapat élére, hogy a portugál José Morinhót menesztették onnan - eddigi sikeres munkájának köszönhetően a vezetőség úgy döntött, hosszabb távon számolnak vele. Két és fél éves, valamint nyolc és fél millió fontos szerződést kötött a klubbal - adta hírül hiteles forrásra hivatkozva a News of the World.
Avram Grant bizonyított és marad a Chelsea-nél
Avram Grant bizonyított és marad a Chelsea-nél
Avram Grant bizonyított és marad a Chelsea-nél
Avram Grant bizonyított és marad a Chelsea-nél

Portugál kollégájának nagy valószínűség szerint a tulajdonos Roman Abramoviccsal való rossz viszonya miatt kellett távozni, a jelek szerint Grantnek viszont nincsenek ilyen problémái.

A Chelsea ráadásul valóban nem esett össze Mourinho távozása után, pedig sok ilyen jellegű pletyka keringett a szigetországi- és a világsajtóban. A csapat Grant vezetése alatt jelenleg ötödik a bajnokságban - három pont a hátránya a listavezető Arsenallal szemben - és nyolc szerzett ponttal vezeti a Bajnokok Ligája B csoportját.

Miután szeptember 22-én 2-0-ás vereséget szenvedtek a Manchester United elleni bajnoki találkozón, a „kékek” egy kivételével (ez az Fulham elleni 0-0 volt) valamennyi meccsüket megnyerték a Premier League-ben. Remekül teljesítenek a Bajnokok Ligájában is, hiszen Grant „regnálása” óta három meccsen hét pontot szereztek a B csoportban, így kiválóak az esélyeik a továbbjutást illetően.

Mindezek meggyőzték az orosz klubtulajdonost és a vezetőséget arról, hogy a sikeres José Mourinho-éra után - a vártnál zökkenőmentesebben - sikerült megtalálni a portugál szakvezető utódját, és érdemes hosszabb távon is számolni az egykori izraeli szövetségi kapitánnyal. A News of the World értesülései szerint a meghosszabbított kontraktus nyolc és fél millió fontról, és 2010 júniusáig, azaz mintegy két és fél évre szól.

„Avram elfogadta a klub ajánlotta új szerződést, nagyon meg van elégedve mind új szerepével, mind a kijelölt időtartammal” - nyilatkozta a sajtóorgánum által meg nem nevezett forrás. - „Megkapta a szerződést, el is olvasta, és nincsenek fenntartásai, így reméljük rövidesen véglegesíthetjük a kontraktust. Ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy a klubnál marad, és továbbra is ő az edző.”

José Mourinho egyébként a szeptember 18-i norvég Rosenborg elleni döntetlen után döntött úgy, hogy távozik a Chelsea kispadjáról. Ez akkor sokkolta a közvéleményt, helyére pedig a Roman Abramoviccsal kiváló, mondhatni baráti viszonyt ápoló Avram Grantet nevezték ki. Általános vélemény volt az (amelynek az új lehetséges edzőkről felmerülő sorozatos pletykák nagyszerű táptalajt szolgáltattak), hogy a szakember kinevezése csak átmeneti megoldás. A tréner azonban élt a hirtelen támadt lehetőséggel és bebizonyította, hogy alkalmas arra, hogy vezesse a londoni csapatot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik