Lemondott tisztségéről José Mourinho, teljes sokk a Chelsea-nél

Vágólapra másolva!
2007.09.20. 07:37
Lemondott tisztségéről José Mourinho, az angol első osztályú londoni Chelsea menedzsere, a nem hivatalos értesüléseket szerdától csütörtökre virradó éjszaka a klub hivatalos internetes honlapján is megerősítették. "A Chelsea Futball Klub és José Mourinho kölcsönös megegyezéssel megválnak egymástól" - közölte csütörtök reggel az egyesület weboldala.
José Mourinho nem bírta tovább a nyomást
Reuters
José Mourinho nem bírta tovább a nyomást
José Mourinho nem bírta tovább a nyomást
Reuters
José Mourinho nem bírta tovább a nyomást

A z FC Portót Bajnokok Ligája győzelemig, a Chelsea-t 50 év után angol bajnoki címig vezető 44 éves portugál tréner nem csak a nyugat-londoni klubot, az egész futballvilágot sokkolta azzal, hogy nem folytatja a munkát a Stamford Bridge-en.

A Chelsea az idei BL-sorozatot kiábrándító módon kezdte: Londonban 1:1-es döntetlent játszott a tőle több klasszissal elmaradó norvég Rosenborggal. Ezután döntött a neves tréner a távozás mellett. Korábban a bajnokságban sem vett éppen álomrajtot csapata, több kínos döntetlent értek el, ráadásul az Aston Villa otthonában is kétgólos vereséget szenvedtek.

A hírek szerint Didier Deschamps, a Juventus és a Monaco korábbi vezetőedzője, illetve Guus Hiddink az orosz nemzeti válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya a legesélyesebb a kékek megüresedett kispadjára.

A brit sajtó régóta nyílt titokként kezelte, hogy meglehetősen feszültté vált a viszony Mourinho és a klub tulajdonosa, az orosz milliárdos Roman Abramovics között. Abramovics az utóbbi években mintegy 300 millió fontot (több mint 110 milliárd forintot) költött világ- és Európa-klasszisokra, ennek ellenére nem sikerült a BL-cím begyűjtése a kékeknek.

Az átigazolási célpontokkal kapcsolatban is többször támadtak heves vitáik. A tréner és a tulajdonos az elmúlt évben nyíltan összeveszett az AC Milan ukrán sztárja, Andrij Sevcsenko szerződtetése miatt. Sevcsenkóhoz Abramovics ragaszkodott, Mourinho ellenkezése dacára.

Mourinho, az FC Porto korábbi edzője 2004-ben vette át a Chelsea vezetését, és az első két évben a Premier League élén végzett a csapattal. Tavaly ugyan a második helyre szorultak a Manchester United mögött, viszont megnyerték az FA-kupasorozatot.

JOSÉ MOURINHO RENDKÍVÜL KARIZMATIKUS EGYÉNISÉG VOLT A CHELSEA KISPADJÁN (VIDEÓ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik