Végre újra angol foci: a „vörös ördögök” Mourinho csapata ellen

Vágólapra másolva!
2007.08.05. 13:50
Sokat vártunk rá, de kiböjtöltük. Végre itt van: vasárnap, magyar idő szerint délután négy órakkor elkezdődik az angol futballidény. Méghozzá nem is akármilyen mérkőzéssel. A Wembleyben a szigetországi labdarúgás két óriása, a Manchester United és a Chelsea csapata feszül egymásnak. A tét az angol Szuperkupa, a Commuinity Shield.
Wayne Rooney lehe az egyik kulcsfigura
Retuers
Wayne Rooney lehe az egyik kulcsfigura
Wayne Rooney lehe az egyik kulcsfigura
Retuers
Wayne Rooney lehe az egyik kulcsfigura

A bajnokságot megnyerő Manchester, valamint az FA-kupában diadalmaskodó - nem mellékesen a döntőben a "vörös ördögöket" felülmúló - Chelsea ismét összecsap egymással.

"Nagy meccs lesz, sokkal izgalmasabb, mint a kupadöntő, amely a két együttes fársdtsága miatt unalmasra sikerült. Győzni akarunk, de akkor sincs semmi baj, ha kikapunk - nyilatkozta a rangadó előtt a Manchester vezetőedzője, Sir Alex Ferguson.

A skót mesternek remélhetőleg igaza lesz, már ami az izgalmakat illeti. Az a bizonyos kupadöntő, amit a manchesteri menedzser említ, egyben a két csapat legutóbbi hivatalos tétmérkőzése is egymás ellen. A nyolcvan nappal ezelőtti FA-kupa-döntőben Didier Drogba 116. percben szerzett góljával a Chelsea 1-0-ra nyert.

A "vörös ördögöknél" biztos nem lesz ott a pályán Paul Scholes, Louis Saha valamint Ole Gunnar Solskjaer, míg az új szerzemények közül Owen Hargreaves és Anderson játékára is várniuk kell még a szurkolóknak.

Ami a másik oldalt illeti. A Chelsea-nél elsősorban az ideális formáció megtalálása okozza a legnagyobb fejtörést a Mourinho vezette szakmai stábnak.

A portugál szakvezető segítője, Steve Clark szerint a csapat a vasárnapi mérkőzésen a 4-4-2-es hadrenddel próbálja majd felvenni a harcot a bajnokcsapat ellen.

"Az előző szezonban 4-3-3-as felállásban szerepeltünk, az idén viszont többször is a 4-4-2-es hadrendet fogjuk alkalmazni" - vázolta az elképzeléseket Mourinho segítője.

A "kékeknél" Wayne Bridge, Michael Ballack és Salomon Kalou bajlódik sérüléssel. Az ő játékukra biztosan nem számíthat Mourinho. Míg a kérdés játékosok közül Arjen Robben, Frank Lampard és Ashley Cole is ott lehet a társak között - ha másképp nem, csereként.

A Manchester eddig tizenötször, míg a Chelsea mindössze háromszor nyerte meg a Commuinity Shieldet és elődeit. Persze még mielőtt a londoni szurkolók keseregni kezdenének, egy tény: Ferguson és Mourinho által vezetett két csapat eddig kilencszer találkozott egymással Angliában, a skót szakember ezen mérkőzések során mindössze egy győzelmet ünnepelhetett, míg kollégája ötször hagyta el győztesen a pálya szélét. A maradék három találkozó természetesen döntetlennel végződött.

ANGOL SZUPERKUPA

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
CHELSEA: Cech - Ferreira, Terry, Ricardo Carvalho, A. Cole - Wright-Phillips, Lampard, Essien, Malouda - Drogba, Sevcsenko
MANCHESTER UNITED: Van der Sar, Brown, Ferdinand, Vidics, Evra - Carrick O'Shea - C. Ronaldo, Eagles, Giggs - Rooney
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik