Van der Sarnak köszönhetően a „vörös ördögöké” az angol Szuperkupa

Vágólapra másolva!
2007.08.05. 18:25
A Manchester United nyerte az angol Szuperkupát, a Commuinity Shieldet, miután a rendes játékidő 1-1-es döntetlenje után tizenegyesekkel jobbnak bizonyult a Chelsea csapatánál. Giggs a találkozó 35. percében a „vörös ördögöknek” szerezte meg a vezetést, amire még azelső félidő végén válaszolt Malouda. A tizenegyes-párbajban Van der Sar háromszor is hárított, míg manchesteri oldalról mindenki betalált.
Malouda (kékben) egyszer átjátszotta Ferdinandot, végül mégis az angol védő ünnepelhetett
Malouda (kékben) egyszer átjátszotta Ferdinandot, végül mégis az angol védő ünnepelhetett
Malouda (kékben) egyszer átjátszotta Ferdinandot, végül mégis az angol védő ünnepelhetett
Malouda (kékben) egyszer átjátszotta Ferdinandot, végül mégis az angol védő ünnepelhetett

Az első húsz percben nem sok minden történt a pályán. A csapatok nem kockáztattak, elsősorban a biztonságos védekezést tartották szem előtt. A Chelsea gyakorlatilag csatár nélkül vette fel a harcot az előző szezon bajnokával, mégsem játszott alárendelt szerepet.

A kínzó eseménytelenséget végül Cristiano Ronaldo egyéni alakítása törte meg. A tavalyi év legjobb Angliában játszó labdarúgója a találkozó 21. percében gondolt egy (tőle nem szokatlan) merészet, és mindenkit maga mögött hagyva elviharzott a bal szélen. Középreadása a hosszú oldalon érkező Ryan Giggs elé pattant, aki azonban túl közel került Petr Cechhez, így már nem tudta elrúgni a labdát a szöget kitűnően záró cseh kapus mellett.

A Chelsea-nek egy pontrúgásra volt szüksége ahhoz, hogy végre kialakítson egy veszélyes helyzetet. Alig hat perccel Giggs helyzete után Malouda jobb oldalról végezhetett el szabadrúgást, a középre szálló labda továbbcsúszott Essien fején, ám a kapu előterében helyezkedő Mikel előtt ugyan csak centiméterekkel, de elment a labda.

A 35. percben Giggs már pontosan célzott. A bal oldalon Patrice Evra kényszerítőzött Ronaldóval, majd a visszakapott labda után passzával megtalálta a védők között érkező Giggset. A walesi támadó pedig magától érthetődő módon lőtte a labdát a kapu bal felső sarkába. Szenzációs mozdulat volt, egy zseniális játékostól! (1-0)

Shaun Wright-Phillips már a meccs közben szerezni akart valami emléket a holland kapustól
Shaun Wright-Phillips már a meccs közben szerezni akart valami emléket a holland kapustól

Tíz perccel később Florent Malouda alakítása se volt kutya. A friss nyári igazolás Ashley Cole-tól kapott kiugratást, lerázta magáról a világ egyik legjobb középhátvédjét, Rio Ferdinandot, majd bal külső csüddel a hosszú sarokba tekert. (1-1)

A második játékrész hatalmas manchesteri rohamokkal kezdődött. Ronaldo az ötvenedik percben ismét vezetéshez juttathatta volna csapatát, ám a remek visszacselét követően leadott ballábas bombáját hatástalanította Cech.

A folytatásban szép megoldások ugyan még tarkították a mérkőzést, ám igazán nagy gólszerzési lehetőség nem alakult ki. A Manchester többet birtokolta a labdát, és valamelyest közelebb állt a győzelemhez, ám a mindent eldöntő találatot nem sikerült bevinni a kilencven perc alatt - következhettek a tizenegyesek.

Az idegek harcát pedig a manchesteri játékosok bírták jobban. Ferdinand, Carrick és Rooney magabiztosan értékesítette a saját tizenegyesét, míg a másik oldalon mindenki hibázott. És, hogy ki okozta a „kékek” találat nélküli lőlapját? Természetesen Van der Sar. A holland kapus Pizarro, Lampard és Wright-Phillips lövését is megfogta. Kezdődhetett az ünneplés.

ANGOL SZUPERKUPA (COMMUNITY SHIELD)

MANCHESTER UNITED-CHELSEA 1-1 (1-1) – TIZENEGYESEKKEL 3-0
MANCHESTER UNITED: Van der Sar - Brown, Vidic, Ferdinand, Evra - C. Ronaldo, Carrick, O'Shea, Silvestre (Nani 68.), Giggs (Fletcher 81.) - Rooney
CHELSEA: Cech - Johnson (Sidwell 78.), Carvalho, Ben Haim, A. Cole (Diarra 67.) - Wright-Phillips, Essien, Mikel, Lampard, Malouda (Pizarro 52.) - Cole (Sinclair 82.)
Gólszerzők: Giggs 35. ill. Malouda 45.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik