A West Ham United visszautasította Tevez menedzserének állításait

Vágólapra másolva!
2007.07.19. 15:57
A West Ham United csütörtökön délután közleményt adott ki Carlos Tevez átigazolási ügyével kapcsolatban, határozottan visszautasította Kia Joorabchian „vádaskodását”. A londoni klub állítja, meg akarja tartani az argentin labdarúgót, mindenben jogszerűen jár(t) el.
Carlos Tevez sorsa továbbra is bizonytalan
Carlos Tevez sorsa továbbra is bizonytalan
Carlos Tevez sorsa továbbra is bizonytalan
Carlos Tevez sorsa továbbra is bizonytalan

AWHU az ügy minden hivatalos dokumentumát eljuttatta a Premier League-hez, az élvonalbeli bajnokságért felelős szervezet pedig alaposan áttanulmányozta az iratokat. Rövidesen a nemzetközi szövetség (FIFA) is bizottságot állít fel az ügy kivizsgálására.

„Elutasítjuk Kia Joorabchian legújabb kijelentéseit és fenyegetéseit Carlos Tevez ügyében. Nem szeretnénk részt venni ilyen vitában, de nem hagyhatjuk megválaszolatlanul a kijelentéseket” – áll a WHU közleményében.

A londoni klub ezután kitért arra is, hogy az MSI-t irányító iráni üzletember még a WHU korábbi vezetésével kötött megállapodásokat, amikor még új tulajdonosként is szóba került a neve. Az akkori kontraktusokat azonban már törölte a mostani vezetőség, mivel a PL szabályaival ellentétes egyezség miatt 5,5 millió fontos büntetést kapott.

„Egyértelmű, hogy Carlos Tevez egyetlen szerződéssel rendelkezik, az pedig a Premier League által is elismert módon köti 2010-ig a West Ham Unitedhez. A korábbi, más jellegű kontraktusokat 2007. április 27-én felbontottuk” – szerepel a hivatalos tájékoztatóban.

A West Ham United az elmúlt hetekben több kísérletet is tett Tevez megtartására, a jelenleginél jóval előnyesebb feltételű új szerződést is ajánlott, de eredménytelenül.

„A jogszerű szerződéssel rendelkező játékos szerződését csak a két érintett klub és a Premier League beleegyezésével bonthatják fel. Enélkül pedig minden félnek érdekében áll, hogy a FIFA szabályainak megfelelő döntés szülessen. A nyilvános vádak és feltételezések nem döntenek semmiről. Várjuk a FIFA döntését, amelynek eredményét elfogadja a West Ham” – szerepel a klub hivatalos tájékoztatójának befejezéseként.

Carlos Tevez kedd óta a Manchester United vendégszeretetét élvezi, de a WHU tiltása miatt nem eshetett át a csütörtökre tervezett orvosi vizsgálaton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik