A Manchester City menesztette Stuart Pearce vezetőedzőt

Vágólapra másolva!
2007.05.14. 17:58
Huszonnégy órával az angol labdarúgó-bajnokság befejezése után a Manchester City menesztette Stuart Pearce vezetőedzőt. A korábbi válogatott játékos utódjáról még nem született döntés.

KÉPGALÉRIA

A 45 éves szakember 2005. március 10-én vette át az együttes irányítását, de a vasárnap zárult pontvadászatban a nagy múltú csapat pocsékul szerepelt, csak 14. lett, hazai pályán január 1. után nem szerzett gólt!

„Az igazgatóság tagjai szeretnék megköszönni azt az áldozatos munkát, amit Stuart elvégzett” – jelentette ki Alistair Mackintosh vezérigazgató.

Pearce manchesteri jövője már régóta bizonytalan volt, mert a vezetőség rossz néven vette, hogy február 1-jén elvállalta az angol U21-es válogatott irányítását is. Ennek egyik jele volt, hogy az újjáépített Wembley Stadion nyitómérkőzésén, az olaszok elleni korosztályos összecsapáson nem is ülhetett le a kispadra.

A City a Pearce-éra elején remekelt, egészen a Premier League 4. helyéig kapaszkodott fel, de végül tavaly csak 15. lett. A 2006-2007-es idényben folytatódott a szenvedés, az ősszel szerzett tíz hazai találattal a gárda negatív rekordot állított fel az élvonalban. A hajrá is „méltó” volt a sikertelenséghez, utolsó hat meccsén nem nyert a gárda.

Sokak szerint a csapat néhány játékosának fegyelmezetlensége, s legfőképpen Joey Barton fékezhetetlensége is Stuart Pearce vétke volt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik