Mourinho: Most jobban szeretem őket, mint amikor bajnokok lettünk

Vágólapra másolva!
2007.05.07. 10:07
Az elveszített bajnoki cím után Jose Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője még büszkébb csapatára, mint akkor, amikor a londoni kékek megnyerték a bajnokságot. Erről az Arsenal elleni 1-1-es döntetlen után beszélt a portugál szakember. Az Emirates Stadionban elért döntetlen azt jelentette, hogy egy fordulóval a bajnokság vége előtt a Manchester United előnye hét pontra nőtt, ami behozhatatlan.
John Terry és Frank Lampard borul össze Mourinhóval. Kétségtelen, hogy kulcsjátékosai szeretik az edzőt
Reuters
John Terry és Frank Lampard borul össze Mourinhóval. Kétségtelen, hogy kulcsjátékosai szeretik az edzőt
John Terry és Frank Lampard borul össze Mourinhóval. Kétségtelen, hogy kulcsjátékosai szeretik az edzőt
Reuters
John Terry és Frank Lampard borul össze Mourinhóval. Kétségtelen, hogy kulcsjátékosai szeretik az edzőt

„Ugyanúgy játszottunk, ahogyan végigharcoltuk a bajnokságot, a küzdőszellem állandó volt a szezonban” – nyilatkozta Jose Mourinho az után a meccs után, amelyen a nyugat-londoniak emberhátrányban egyenlítettek az Arsenal ellen.

Mint megírtuk, a 43. percben a Baptista elleni szabálytalanságáért kiállították Khalid Boulahrouzt, ráadásul 11-est lőhetett Gilberto Silva, így vezetéshez jutottak az „ágyúsok”.

A második játékrészben a sérült Didier Drogbát, Ricardo Carvalhót és Andrij Sevcsenkót is nélkülöző Chelsea mindent beleadott, és a 70. percben a most is mindent elsöprő akarattal játszó Michael Essien találatával egyenlített.

„Amikor sokszor győzöl, néha azért nem sikerül, mert nem adtál bele mindent, nem ugyanazzal az odaadással harcoltál, nem voltál annyira éhes a sikerre, és mentális tényezők terén alulmaradtál. Akkor csak magadat hibáztathatod” – kezdte hosszabb elmélkedését az elveszített bajnokságról Mourinho.

„Most azonban a helyzet ennek a fordítottja. Ennél a klubnál az emberek most még többet tettek, mint az előző két idényben, amikor nem voltak sérüléseink, nem voltak problémáink, minden szép volt és könnyű.”

„Kevés munícióval, csatárok nélkül is nagyon jól játszottunk, de aztán jött a büntető, a kiállítás, nehéz volt” – folytatta a portugál tréner.

„Mindenki azt hitte, hogy vége, de aztán az utolsó tíz percben már azt gondolták, hogy a Chelsea megnyeri a meccset.”

„Ez a csapat most már egy különleges társasággá érik. Azt mondtam nekik, jobban szeretem őket, mint az előző két idényben, amikor (bajnoki címet) nyertünk.”

A szakvezető arról is beszélt, nem akart új embereket a Chelsea-hez hozni a következő idényre, de bárki is érkezik, az legyen kemény anyagból gyúrva.

Szavazás

Melyik csapat nyeri az angol FA-kupát?

Írja be az itt látható számot!
„Ez a meccs tökéletes példa volt, hogy megérték az alapvető okokat, amiért egyes játékosok érvényesülnek ebben a csapatban, mások pedig nem.”

Bár megkérdezték, Mourinho nem volt hajlandó arról beszélni, kik azok, akik nem mentek át a „teszten”. Ugyanakkor a Reuters londoni beszámolója megemlíti, hogy Boulahrouz valószínűleg nem marad majd sokáig Nyugat-Londonban.

Szintén elmaradt a várakozásoktól a 30 millió fonért a Milantól igaazolt aranylabdás, Andrij Sevcsenko, míg Arjen Robben nagyon sokat volt sérült, és ezzel prróbára tette az edzője türelmét.

A portugál szakvezető nem ejtett szót a Roman Abramoviccsal hivatalosan most már tisztázódott ellentétéről sem, helyette a jövőbe nézett.

„Előttünk van még az FA-kupa döntője, de garantálhatom, hogy a következő szezon elejére készen állunk majd” – szögezte le.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik