Sir Alex Ferguson: Kevés segítséget kapunk a Premier League-től

Vágólapra másolva!
2007.05.03. 10:19
Sir Alex Ferguson éles kritikával illetve az angol labdarúgó Premiership vezető testületét, miután a televízió beleegyezése ellenére nem engedélyezte, hogy a Manchester United szombat helyett vasárnap lépjen pályára a városi rivális Manchester City otthonában. A skót tréner úgy véli, más országokban a bajnokság szervezői rugalmasságukkal segítik az európai sorozatokban szereplő együtteseket, de Angliában sokadszor bizonyosodott be az ellenkezője.
Sir Alex Ferguson szerint rugalmatlan a Premier League
Reuters
Sir Alex Ferguson szerint rugalmatlan a Premier League
Sir Alex Ferguson szerint rugalmatlan a Premier League
Reuters
Sir Alex Ferguson szerint rugalmatlan a Premier League

„A televíziós társaság boldogan beleegyezett a találkozó vasárnapra halasztásába, de a Premier League elutasította a kérést. Sportszerűtlen döntésnek érzem, hogy arra kényszerítenek bennünket, szombaton lépjünk pályára. Természetesen ott leszünk szombaton a City pályáján” – szögezte le a skót tréner.

Ferguson úgy véli, csapata jobban ki tudta volna pihenni magát a szerdai esti milánói, kudarccal zárult Bajnokok Ligája elődöntő után.

„A Premier League azonban azt mondta, mindennél fontosabb a bajnokság integritása. Persze felvetődik a kérdés, mit is jelent az integritás, de továbbra is azt mondom, sportszerűtlen döntést hozott a testület” – tette hozzá a Manchester United menedzsere.

Sir Alex Ferguson nem csak saját csapata esetében sérelmezi a „rugalmatlanságot”.

„Ugyanez történt nemrég a Tottenhammel” – utalt arra a szakember, hogy a londoni együttes április 5-én késő este a Sevilla vendégeként szerepelt az UEFA-kupában, majd kevesebb, mint negyvennyolc órával később már a Chelsea-t kellett fogadnia a Premiershipben.

Az MU három fordulóval a befejezés előtt 5 pontos előnnyel vezeti a pontvadászatot a Chelsea előtt, s vasárnap akár vissza is hódíthatja a bajnoki címet. Ehhez szombaton nyernie kell a Manchester City otthonában, a címvédőnek ugyanakkor pontokat kell veszítenie másnap az Arsenal arénájában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik