Jose Mourinho a West Ham elleni győztes mérkőzés után köddé vált

Vágólapra másolva!
2007.04.19. 09:46
Nem ment el a hivatalos sajtótájékoztatóra a West Ham United elleni 4-1-es győzelemmel zárult bajnoki mérkőzés után Jose Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője. A portugál szakember döntését a klub hivatalos közlése szerint „az egész szakmai stáb” támogatta, de a valódi okot az újságírók is csak találgatják.
Jose Mourinhót a meccs előtt még lehetett kamerás telefonnal fényképezni, de utána elnyelte a föld
Reuters
Jose Mourinhót a meccs előtt még lehetett kamerás telefonnal fényképezni, de utána elnyelte a föld
Jose Mourinhót a meccs előtt még lehetett kamerás telefonnal fényképezni, de utána elnyelte a föld
Reuters
Jose Mourinhót a meccs előtt még lehetett kamerás telefonnal fényképezni, de utána elnyelte a föld

Szavazás

Sikerül-e a Chelsea-nek megnyernie a bajnokságot, az FA-kupát és a BL-t is a Ligakupa után?

Írja be az itt látható számot!
A Chelsea a Premiership 33. fordulójűban jó játékkal, Shaun Wright-Phillips két, illetve Salomon Kalou és Didier Drogba góljával verte 4-1-re a kiesőjelölt városi riválist, amelyben Carlos Tevez volt eredményes.

A Sky Sports írása szerint a lefújás után Jose Mourinhót sehol sem lehetett látni, eltűnt. Később sem jelent meg a média képviselői előtt.

A távolmaradása a klub döntése volt, legalábbis a Chelsea szóvivője ezt mondta el az érdeklődő sajtómunkásoknak.

A Sky Sports megjegyzi: hivatalos közlés ide vagy oda, az eset csak további táptalajt ad majd azoknak a híreszteléseknek, amelyek szerint „a színfalak mögött gondok vannak a Stamford Bridge-en”.

A Chelsea már említett sajtófőnöke a meccs után elmondta: a játékosokot és a szakmai stábot ellenséges hangulat fogadta az Upton Parkban, sőt a csapatot szállító autóbusz ablakát valamilyen tárggyal be is dobták.

„Egy kődarab volt vagy valami hasonló, és betörte a busz ablakát – fogalmazott a szóvivő. – Ennek ellenére a játékosok sértetlenek maradtak, azok is, aki közvetlenül az ablak mellett ültek.”

Mourinho nem, a játékosai viszont odaálltak a mikrofonok elé. Közöttük volt a meeccs hőse, a két gyönyörű gólt szerző Shaun Wright-Phillips is.

„Úgy van rendjén, hogy minél több a meccs mögötted, annál jobban játszol, hiszen formába lendülsz – magyarázta. – Ez kezd is bejönni.”

„Tudtuk, mit kell tennünk. A tabellán a United mögött állunk, ezért minden meccset meg kell nyernünk, hogy nyomás alatt tartsuk őket. Ez most egy újabb híd volt, amelyen át kellett kelnünk, és az elszántság, ami a csapatban van, hihetetlen.”

A Chelsea-vel szemben megnyilvánuló ellenséges hangulatra visszatérve: az utálat leginkább Frank Lampard példájából látszik.

Lampard korábban a West Ham játékosa volt, most azonban a közönség minden egyes labdaérintésénél kórusban fújolt. A válogatott játékost azonban mindez nem zavarta a játékban, sőt…

„Egyenesen inspirált a jobb teljesítményre – mondta a Drogbának gólpasszt adó Lampard. – Nem zavart, élveztem. Egy kis heccelődés volt, semmi igazán komoly.”

EMLÉKEZTETŐ


A KEZDŐCSAPATOK:
WEST HAM UNITED CHELSEA
21 Green 1 Cech
18 Spector 19 Diarra
19 Collins 6 Carvalho
2 Neill 26 Terry
6 McCartney 18 Bridge
15 Benayoun 05 Essien
20 Reo-Coker 12 Mikel
24 Noble 8 Lampard
13 Boa Morte 22 Wright-Phillips
32 Tevez 11 Drogba
25 Zamora 21 Kalou

Gólszerzők: Tevez (35.), ill. Wright-Phillips (31., 36.), Kalou (52.), Drogba (62.)
Csere: Zamora h. C. Cole (72.), Reo-Coker h. Mullins (76.), Tevez h. Blanco (83.), ill. Diarra h. Paulo Ferrerira (46.), Drogba h. J. Cole (67.), Lampard h. Ballack (78.)
Sárga lap: Reo-Coker (12.), Neill (15.), Mullins (77.), McCartney (82.), Boa Morte (88.), ill. Diarra (20.), Drogba (52.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik