Magabiztos győzelemmel erősítette meg vezető helyét az MU

Vágólapra másolva!
2007.03.17. 15:59
Hazai pályán diadalmaskodott a Manchester United labdarúgócsapata az angol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának nyitómérkőzésén. Sir Alex Ferguson legénysége Pak Dzsi-Szung és Wayne Rooney duplájával verte meg a Bolton Wandererst 4-1-re, a vendégek csak a végén szépítettek Speed büntetőjével.
Rio Ferdinand és Pak Dzsi-Szung öröme
Reuters
Rio Ferdinand és Pak Dzsi-Szung öröme
Rio Ferdinand és Pak Dzsi-Szung öröme
Reuters
Rio Ferdinand és Pak Dzsi-Szung öröme

A két csapat őszi találkozója Wayne Rooney-show-t hozott: a sztárcsatár három gólját még Cristiano Ronaldo is megtoldotta, így a Manchester United 4-0-ra nyert idegenben. A szakértők ezúttal szorosabb összecsapást vártak, sőt a Chelsea házatáján abban reménykedtek, hogy a listavezető nem gyűjti be a három pontot.

Az első félidő azonban egyoldalú volt: a vendéglátók becenevükhöz méltó, „ördögi” teljesítményt nyújtottak. A vezérszerepet sokadszor is Ronaldo vállalta magára, megoldásaival rengeteg zavart okozott, s közvetve három gólpasszt adott.

Az elején Pak Dzsi Szung még közelről fölébombázott az kipattanó labdát, de a 14. percben már betalált, miután az alapvonalig száguldó portugál zseni álompasszal szolgálta ki. A 17. percben egy remek hazai kontra végén Ronaldo passzolt Rooney elé, s csatár elegánsan emelt a hálóba.

A hazaiak nem álltak le, mindenképpen növelni akarták előnyüket a bágyadt Boltonnal szemben. Ez sikerült is a 25. percben, amikor Ronaldo 19 bombáját Jaaskalainen éppen Pak elé ütötte, s a szélső közelről biztosan lőtt a kapuba.

Wayne Rooney az első gólját szerzi a mérkőzésen
Reuters
Wayne Rooney az első gólját szerzi a mérkőzésen

A második játékrészben Giggs előtt nyílt egy nagy lehetőség, de kihagyta, a vendégek viszont némileg felbátorodtak, és több helyzetet kidolgoztak – igaz, ezeket nem tudták értékesíteni. A legközelebb Anelka járt a gólszerzéshez, de Diouf visszagurítása után a francia csatár elől mentettek a gólvonalról.

Cristiano Ronaldo a 69. percben megtornáztatta Jääskeläinen kapust, de a Bolton hálóőre szép mozdulattal hárított. Öt perccel később azonban már tehetetlen volt a finn, Wayne Rooney lövése a bal sarokban kötött ki.

A 86. percben büntetőhöz jutott a Bolton, miután egy beívelésnél Vidics megtaszította Fayét. A labda mögé Speed állt, és elég középre lőtt, de szerencséjére a labda túljutott Kuszczak kapuson.

ANGOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

30. FORDULÓ
Manchester United-Bolton 4-1 (Pak 14., 25., Rooney 17., 74. ill. Speed 86.-11-es)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik