Remekeltek a Spurs csatárai

P.GY. P.GY.P.GY. P.GY.
Vágólapra másolva!
2007.02.18. 19:05
Magabiztos győzelmet aratott az FA-kupa ötödik fordulójában a Tottenham. Robbie Keane és Dimitar Berbatov két-két gólt szerzett, az egyiptomi Mido két gólpasszt adott. Vincenzo Montella a lefújás előtt a kiállítás sorsára jutott.
Berbatov első, a Tottanham harmadik gólja
Reuters
Berbatov első, a Tottanham harmadik gólja
Berbatov első, a Tottanham harmadik gólja
Reuters
Berbatov első, a Tottanham harmadik gólja

Öt hely már foglalt a nyolcban

A Manchester City és a Tottenham mellett a Chelsea, a Plymouth, a Watford mondhatja magát már negyeddöntősnek. A Middlesbrough-West Bromwich Albion (első meccsen 2-2), Arsenal-Blackburn (0-0) és Manchester United-Reading (1-1) találkozókat meg kell ismételni.
Két élvonalbeli együttes csapott össze az FA-kupa ötödik fordulójának második vasárnapi mérkőzésén. A Fulhamből hiányzott az eltiltott Michael Brown, először volt kezdő Alekszej Szmertyin. A Tottenhamben Dimitar Berbatov a kispadon kezdett, az egyiptomi Mido volt Robbie Keane társa.

A 7. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat, miután egy előrevágott labdát Mido csúsztatott Keane elé, az ír futballista pedig tétovázás nélkül zúdította a játékszert Lastuvka kapujába.

A gól után mezőnyfölénybe került a Fulham, és a 18. percben Robinson kapus mentette meg a Spurst a kapott góltól: Szmertyin labdáját McBride átvette a tizenhatoson belül, a válogatott hálóőr viszont nagyot védett.

A 38. percben ismét Robinson parádézott, a kapus ezúttal saját játékostársa, Mido fejesét védte. Tottenham-vezetéssel zárult a félidő.

Chris Coleman a hazaiak edzője a második félidő elején Montellát is harcba dobta az egyenlítés reményében.

A 66. percben a Tottenham szinte lemásolta a vezető gólt: egy felívelt labdát Mido Keane elé csúsztatott, az ír játékos pedig ezúttal sem hibázott.

A 77. percben a Fulham-támadások mellett a Tottenham is indított egy kontrát, Berbatov elsőre a kapufát találta el, de másodjára már nem hibázott a nem sokkal korábban beállt csatár.

A bolgár csatár a 90. percben a leshatárról kiugorva átemelte a labdát Lastuvka felett, ezzel beállította a 4-0-s végeredményt. A ráadásban Vincenzo Montella még kapott egy piros lapot könyöklésért.

FA-KUPA:

5. FORDULÓ:
Fulham – Tottenham 0-4 (R. Keane 7., 68., Berbatov 81., 90.)
Preston North End – Manchester City 1-3 (Nugent 9., ill. Ball, 35., Hill 84. – öngól, Ireland 91.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik