NFL: tovább menetel az Eagles, a Saints lenullázta a Raiderst

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.30. 22:08
null
Hét mérkőzés után is veretlen a Philadelphia Eagles (Fotó: Getty Images)
Hetedik mérkőzése után is hibátlan maradt a Philadelphia Eagles az amerikaifutball-liga (NFL) nyolcadik fordulójában, miután hazai pályán A. J. Brown három touchdownjával győzte le a Pittsburgh Steelerst. A Dallas Cowboys a három touchdownt és egy kétpontost is szerző Tony Pollard vezérletével győzte le a Chicago Bearst, ahogy a Carolina Panthersnél D’Onta Foreman is ugyanilyen mérleggel zárt az Atlanta Falcons ellen, de ez kevés volt a Párducok sikeréhez. A New Orleans Saints pedig Alvin Kamara három TD-jével múlta felül a pontot sem szerző Las Vegas Raiderst.

 

Egyelőre nem igazán látni, ki fogja megállítani idén a Philadelphia Eaglest, hiszen Jalen Hurts az első félidőben három touchdownt is passzolt A. J. Brownnak az egy TD-ig és egy mezőnygólig jutó Pittsburgh Steelers ellen. A Sasok a fordulás után sem álltak le és egy elkapott, valamint egy futott TD-vel simán, 35–13-ra győzve szerezték meg hetedik sikerüket.


 

 

 

Egyéni villanásokból nem volt hiány a nyolcadik fordulóban. A New Orleans Saints irányítója, Andy Dalton három TD-t is passzolt Alvin Kamarának a Las Vegas Raiders ellen, amely mindössze 183 yardot tudott teljesíteni, s hiába adta el csak egyszer a labdát, pontokat nem tudott feltenni a táblára.

 

Kiderült az is, hogy E. T. hazatért – New Orleansban van.

 

 

A Dallas Cowboys is parádézott, s a Chicago Bears hiába szerzett a második negyedben két touchdown mellett egy mezőnygólt is, Dak Prescott a saját maga által futott TD mellett még három sikeres drive-ot vezetett az első félidőben. Tony Pollard pedig a második felvonásban futott hatpontosa mellett a térfélcsere után még két TD-t és egy extra pontot értékesített, továbbá Micah Parsons egy eladott labdát is visszavitt a Bears célterületére. Justin Fields ugyan négyszer is eljuttatta csapatát a célterületre, de a Chicago így is sima, 49–29-es vereséget szenvedett Austinban.

 

 


 

 


 

A New England Patriots Nick Folk öt mezőnygóljával és Jakobi Meyers negyedik kísérletre értékesített hatpontosával győzte a két TD-ig jutó New York Jetset.

 

A Detroit Lions az első félidőben tíz ponttal, 27–17-re lépett el a Miami Dolphins ellen. Az Oroszlánoknál Jamaal Williams futott, a Delfineknél Jaylen Waddle kapott el két TD-t. A fordulás után a hazaiak már nem tudtak pontokat szerezni, a vendégek viszont kétszer is eljutottak a célterületre, és 31–27-re nyertek idegenben.

 

 

 


 

A Minnesota Vikings az irányító, Kirk Cousins által futott és passzolt touchdownnal 14–3-ra is vezetett az Arizona Cardinals ellen, de a vendégek még a nagyszünet előtt a visszatérő DeAndrea Hopkins látványos, egykezes elkapásával zárkóztak, majd a harmadik negyedben Zack Ertz futása után fordítottak is (14–17).

A Vikingek azonban két újabb futással meglógtak, és a Cardinals hiába zárkózott fel ismét, K. J. Osborn negyedik negyedbeli hatpontosával a Minnesota végül 34–26-ra megnyerte a mérkőzést 6–1-re módosítva mérlegét.

 

 

 

Nagy csatát és sok fordulatot hozott az Atlanta Falcons és a Carolina Panthers csoportrangadója. Az első negyed ugyan csak egy Panthers-mezőnygólt hozott, ezután beindultak a csapatok. A Falcons a harmadik negyed végére 21–13-ra is ellépett. A Párducok futója, D’Onta Foreman viszont a negyedik negyedben második és harmadik touchdownja mellett egy kétpontost is értékesített, megfordítva az állást (24–27).

Azonban a hazaiak is meg tudtak újulni, Damiere Byrd TD-je után Younghoe Koo mezőnygóljával az utolsó percben hat ponttal vezetett a Falcons. DJ Moore futásával viszont 12 másodperccel a vége előtt egyenlített a Carolina, amely extra pontját kihagyta, így hosszabbításba torkollott a mérkőzés. A ráadásban előbb a Panthers támadhatott, de Eddy Pineiro 32 yardról kihagyta mezőnygólját, az ellentámadásból pedig Koo 41 yardról válaszolt, 37–34-re megnyerve a mérkőzést az Atlantának.

 


 

 

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
8. FORDULÓ

Atlanta Falcons–Carolina Panthers 37–34 – hosszabbítás után
Dallas Cowboys–Chicago Bears 49–29
Detroit Lions–Miami Dolphins 27–31
Minnesota Vikings–Arizona Cardinals 34–26
New Orleans Saints–Las Vegas Raiders 24–0
New York Jets–New England Patriots 17–22
Philadelphia Eagles–Pittsburgh Steelers 35–13

KORÁBBAN
Jacksonville Jaguars–Denver Broncos 17–21

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Tampa Bay Buccaneers–Baltimore Ravens 22–27

KÉSŐBB
21.05:
Houston Texans–Tennessee Titans
21.25: Indianapolis Colts–Washington Commanders
21.25: Los Angeles Rams–San Francisco 49ers
21.25: Seattle Seahawks–New York Giants (Tv: Arena4)

HÉTFŐN JÁTSSZÁK
2.20:
Buffalo Bills–Green Bay Packers (Tv: Arena4)

KEDDEN JÁTSSZÁK
1.15:
Cleveland Browns–Cincinnati Bengals

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik