NFL: Bradynek négy passzon múlt az újabb rekord; félelmetes Fields

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.11.17. 22:06
null
Tom Brady Münchenben is győzni tudott (Fotó: Twitter/Tom Brady)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 10. fordulójában Tom Bradynek négy passz kellett volna, hogy megdöntse Aaron Rodgers rekordját, míg Patrick Mahomes ismét kivégzett egy gyengén teljesítő csapatot. A fotelből beesve is nyert az Indianapolis Colts új vezetőedzője, míg a Chicago Bears irányítója, Justin Fields egyre félelmetesebb.

 

MAHOMES NEM KEGYELMEZ A GYENGÉKNEK

A Kansas City Chiefs vasárnap este simán, 27–17-re legyőzte a Jacksonville Jaguarst. A floridai együttes 3–6-os mérleggel érkezett az Arrowhead Stadiumba, ez pedig nem jelentett túl sok jót Trevor Lawrence-éknek.

Patrick Mahomes immár tizenkétszer nyert, s egyszer sem veszített mérkőzést az NFL-ben hazai pályán olyan csapatok ellen, amelyeknek több vereségük van, mint győzelmük.

Egészen hihetetlen, de 1950 óta csak egy irányítónak van több sikere a gyengén szereplő együttesek ellen – a Cleveland Browns legendája, Otto Graham 15–0-val állt.


NÉGY PASSZON MÚLT AZ ÚJABB BRADY-REKORD

A Tampa Bay Buccaneers számára jól sikerült a müncheni túra, hiszen a floridaiak megverték a Seattle Seahawksot az Allianz Arénában.

A Bucs remekül futtatta a labdát Leonard Fournette-tel, így valamennyire Brady válláról is levette a támadósor a nyomást. Bár a 45 esztendős irányítónak nem ez élete szezonja – a csapat sem teljesít úgy, ahogyan az előző két idényben, ráadásul a magánéletben is komoly problémákkal kellett megküzdenie az elmúlt időszakban a hétszeres Super Bowl-győztes quarterbacknek, ugyanis néhány hete vált hivatalossá, hogy elválik a világ egyik leghíresebb szupermodelljétől, a brazil Gisele Bündchentől –, ennek ellenére így is közel került ahhoz, hogy újabb rekordot döntsön: zsinórban 399 passza volt interception nélkül, ez tört meg a Seahawks ellen.

A legendának mindössze négy passz kellett volna, hogy megdöntse Aaron Rodgers NFL-csúcsát.


Brady egyébként az első irányító az NFL történetében, aki már négy különböző országban is győzni tudott – az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Mexikóban, s immár Németországban is elkeserítette az ellenfél szurkolótáborát.


JUSTIN FIELDS: FÉLELMETES A FÖLDÖN ÉS A LEVEGŐBEN IS

A Chicago Bears irányítója az elmúlt mérkőzéseken igencsak magára talált, egyre többször használja a lábait is az ellenfelek védelme ellen.

Justin Fields mindössze a negyedik olyan játékos az NFL históriájában, aki egy találkozón belül 50 yardos TD-passzt adott, s 50 yardos touchdownt futott. Erre korábban csak Ace Parker, Cam Newton és Lamar Jackson volt képes a ligában.

A Mackók egyébként immár zsinórban öt mérkőzésen futottak 200 yard fölött, ilyet 1976 óta nem láthattunk a National Football League-ben.


A FOTELBŐL BEESVE IS GYŐZELEMMEL KEZDETT A COLTS ÚJ EDZŐJE

Nagy botrányt váltott ki, amikor az Indianapolis Colts kinevezte vezetőedzőnek a korábbi játékosát, Jeff Saturdayt a múlt héten. Hogy miért? Nos, azért, mert az egykori centernek a profi ligában semmilyen szinten nem volt edzői tapasztalata – még csak koordinátor vagy pozíciós edző sem volt egyetlen NFL-csapatnál sem –, az ESPN-nél dolgozott szakértőként.

Sokan le is sajnálták a Coltsot, ám nagy meglepetésre Las Vegasban győzni tudott az indianapolisi együttes 25–20-ra a Raiders ellen.

A legutóbbi hét Colts-edzőből egyébként hat vereséggel debütált, az elmúlt 45 idényben csak Jim Caldwell kezdett győzelemmel még 2009-ben.

Ami a Raiderst illeti, nulla sikerrel és hat zakóval áll azokon a meccseken, amelyek egy labdabirtokláson belül dőltek el, ez természetesen a legrosszabb sorozatnak számít jelenleg.


A PACKERS ÚJONC ELKAPÓJA ELSZABADULT

És az elit Cowboys-védelem nem is tudta megállítani. Christian Watson az első olyan újonc elkapó 1978 óta a Green Bay Packersben, aki 100 yard fölött és három elkapott TD-vel zárt egy mérkőzést – akkor James Lofton nyújtott hasonlóan parádés teljesítményt.

A legutóbbi újonc, aki három elkapott touchdownnal keserítette meg a Dallas életét, az Randy Moss volt még 1998-ban, hálaadás napján.


MCCARTHY VISSZATÉRÉSE NEM SÜLT EL JÓL

Mike McCarthy igazi legendának számít a Packersnél, 2006-tól 2018-ig volt a „sajtfejűek” vezetőedzője, egyszer Super Bowl-győzelemig vezette a csapatot Aaron Rodgers segítségével.

A Dallas Cowboysszal szoros összecsapáson végül 31–28-ra kikapott hosszabbítás után, így McCarthy nem örülhetett a nagy visszatérés során.

Még kínosabb a vereség annak tudatában, hogy a Cowboys eddig mind a 195 alkalommal nyert – a rájátszást is beleértve –, amikor a harmadik negyedben legalább 14 ponttal vezetett – most 28–14-ről sikerült elbukni a meccset.


 

TIPPELDE


AMERIKAI FUTBALL
NFL
Péntek, 2.15:
Green Bay Packers–Tennessee Titans (Tv: Arena4)
Vasárnap
19.00: Atlanta FalconsChicago Bears (Tv: Arena4)
19.00: Buffalo Bills–Cleveland Browns
19.00:
Indianapolis Colts–Philadelphia Eagles
19.00: New England Patriots–New York Jets
19.00:
New Orleans Saints–Los Angeles Rams
19.00:
New York Giants–Detroit Lions
19.00: Baltimore Ravens–Carolina Panthers
22.05: Denver Broncos–Las Vegas Raiders
22.25: Minnesota Vikings–Dallas Cowboys (Tv: Arena4)
22.25: Pittsburgh Steelers–Cincinnati Bengals
Hétfő, 2.20: Los Angeles Chargers–Kansas City Chiefs (Tv: Arena4)
Kedd, 2.15: Arizona Cardinals–San Francisco 49ers (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik