Brady és Belichick – a legnagyobb edző-játékos duó az NFL történetében, de mennyire szerették egymást? (Fotó: Getty Images)

 

Twitteren természetesen azonnal elkezdtek összeesküvés-elméleteket gyártani, miszerint Brady az ignorálásával akart odaszúrni korábbi csapatának.


Az tény, hogy nem volt felhőtlen a kapcsolata Bill Belichickkel: az Egyesült Államokban nyílt titok, hogy a bostoniak vezetőedzője néhány évvel Brady távozása előtt már inkább Jimmy Garoppolót preferálta volna. Amint ezt megtudta a klasszis irányító, személyesen kereste meg Robert Kraft tulajdonost, s végül ő akadályozta meg, hogy Belichick lecserélje Bradyt.

2020-ban viszont már ő sem marasztalta a bostoni ikont, egy évig Cam Newtonnal szenvedett a Patriots, eközben TB12 Super Bowlt nyert a Buccaneersszel.

Brady az idény elején ellenfélként tért vissza New Englandbe. A mérkőzés után nem borultak egymás nyakába Belichickkel – persze az is lehet, hogy egyszerűen csak nem akartak a kamerának „pózolni”.


Az előbb említett történések ellenére sem vehetjük biztosra, hogy a hétszeres bajnok szándékosan akart fájdalmat okozni a New Englandnek és drukkereinek. Sokan felkapták a vizet a búcsúlevele miatt, de Brady valójában már két évvel ezelőtt megható üzenetet küldött a bostoniaknak.

Akkor igyekezett senkit sem kihagyni a felsorolásból: a szurkolóknak, csapattársainak, edzőinek, a klub egyéb alkalmazottainak, Bill Belichick vezetőedzőnek és a Kraft családnak is hálásan köszönte, amit érte tettek az ott töltött húsz évében.


Egyébként a New England Patriots már reagált is Brady visszavonulására.

„Nem akármilyen utazás volt ez. Köszönjük és gratulálunk, Tom Brady!” – olvasható a Hazafiak hivatalos Twitter-oldalán.

 

Többen arra is gondolnak egy korábbi hír alapján, hogy Brady aláír egy egynapos szerződést a New Englanddel, és utána köszön el újra korábbi csapatától.

Érdekes kérdés mindenesetre, önnek mi a véleménye?

FRISSÍTÉS (19.00)

Brady Twitteren megosztotta a Patriots bejegyzését, amiben Robert Kraft is elbúcsúzik az ikontól.

„Köszönöm Patriots Nemzet. Nagyon hálás vagyok. Szeretlek titeket.”