NHL: sorozatban harmadszor is nyert az Edmonton Oilers, így bejutott a nagydöntőbe

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.03. 07:33
Connor McDavid (balra) góllal és gólpasszal, Stuart Skinner (jobbra) védésekkel juttatta a fináléba az Oilerst (Fotó: Getty Images)
Az Edmonton Oliers hazai pályán 2–1-re legyőzte a Dallas Stars gárdáját, így 4–2-es összesítéssel megnyerte a észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) nyugati főcsoportdöntőjét, s bejutott az idei kiírás fináléjába.

Remek formában várhatták az összecsapást a kanadai franchise játékosai, miután összesítésben 2–1-es hátrányból felállva egymás után kétszer is nyertek (először odahaza, majd Dallasban is), így a saját közönségük előtt vívhatták ki a döntőbe jutást – ezzel szemben az alapszakaszt nyugaton megnyerő Stars azért küzdhetett, hogy legyen hetedik találkozó, azon ugyanis ő lenne a házigazda.

Az első harmadból öt perc telt el, amikor – emberelőnyös helyzetben – Connor McDavid balról indulva egy remek cselsorozat végén a kapuba zúdította a korongot. A játékrész hajrájában a világbajnok kanadai klasszis remek ütemben tálalt Zach Hyman elé, aki a kapussal szemben nem hibázott – két emberelőnyös helyzetét is gólra váltotta az Oilers.

A második játékrész nem hozott gólt, ellenben a harmadik igen: Mason Marchment közelről vette be az egyébként remekül védő (35 lövésből 34-et hárító) Stuart Skinner kapuját, így izgalmas lett az utolsó tíz perc. A rengeteget támadó Starsnak bőven volt ideje kiharcolni a hosszabbítást, de újabb gólt nem tudtak begyötörni a dallasiak, így maradt a 2–1-es hazai siker – ez pedig azt jelentette, hogy az albertai gárda lesz a Florida Panthers ellenfele az idei fináléban. Az Oilers egyébként hatodszor, míg a Panthers először nyerheti meg a Stanley-kupát.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORTDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
Edmonton Oilers–Dallas Stars 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 az Edmonton Oilers javára

A PÁRHARC NYUGATON
1. mérkőzés: Dallas Stars–Edmonton Oilers 2–3
2. mérkőzés: Dallas Stars–Edmonton Oilers 3–1
3. mérkőzés: Edmonton Oilers–Dallas Stars 3–5
4. mérkőzés: Edmonton Oilers–Dallas Stars 5–2
5. mérkőzés: Dallas Stars–Edmonton Oilers 1–3
6. mérkőzés: Edmonton Oilers–Dallas Stars 2–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik