NFL: kivághatja Super Bowl-győztes irányítóját a Broncos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.04. 10:17
null
Kivághatja Russell Wilsont a Denver Broncos (Fotó: Getty Images)
Biztosan lemarad a rájátszásról a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő  Denver Broncos, amely nemrég kispadra ültette Super Bowl-győztes irányítóját, Russell Wilsont, aki sajtóhírek szerint távozhat a coloradói csapattól, pláne azok után, hogy a játékosok szakszervezete (NFLPA) még novemberben arról tájékoztatta a Broncost, hogy az irányítót érő támadás sérti a kollektív szerződést.

 

A jelenleg nyolc-nyolc győzelemmel és vereséggel álló Denver Broncosnak az idényben szenvedő New England Patriots elleni hazai 26–23-as vereség után minimálisra csökkentek az esélyei a rájátszásba jutásra. Olyannyira, hogy a csapat főedzője, Sean Payton a vereség után kispadra ültette az épp a Broncos ellen Super Bowlt nyerő irányítóját, Russell Wilsont, a Los Angeles Chargers elleni 16–9-es győzelem alkalmával pedig Jason Stidham irányított.

A yardbarker.com azt írja, hogy a hírek szerint a Broncos és Wilson közel állnak a „szakításhoz”, de az ügy sokkal zavarosabb annál, mint elsőre látszik. A 35 éves Wilsont ugyanis a csapat vezetői a pihenőhéten (byeweek) megkeresték, hogy változtassanak szerződése feltételein, ugyanis az irányító a 2025-ös idényben 37 millió dollár garantált fizetést kapna, ha még márciusban is a csapat tagja maradna.

Wilson a helyzetéről a médiának is részletesen beszámolt, s nem csak elmondása szerint zavarták meg a történtek.


A Broncos vezetőinek lépése viszont nem felelt meg a játékosok szakszervezetének (NFLPA), amely novemberben levélben arról tájékoztatta a csapatot, hogy a Wilsont ért „fenyegetések” sértik a kollektív szerződést, emiatt jogi lépések elé nézhetnek.

A Denver főedzője, Sean Payton arról beszélt, hogy Wilson cserepadra kerülése a teljesítménye miatt történt, annak semmi köze a szerződése körüli ügyekhez, de minden bizonnyal az alapszakasz végeztével a Broncos vezetői a holtszezont kárelhárítással kezdhetik.

A yardbarker.com megjegyezte, bár hivatalos bejelentés nincs, a Broncos minden bizonnyal márciusig elengedi Russell Wilsont, akit ha június 1. után küldenek el, 35.4 millió dollár halott pénzük lesz a fizetési sapkában.

Wilson a mostani idényben 15 mérkőzésen 297 sikeres passzt és 26 TD-t adott 3070 yardért, de nyolcszor interceptiont vétett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik