NBA: vélhetően az idény legjobb meccsén nyert a Bucks a Kings ellen – videók

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.15. 07:52
null
Ismét lecsapott a dudaszós triplák királya (Fotó: Getty Images)
Őrült meccset játszott egymással az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint hétfő hajnali játéknapján a Milwaukee Bucks és a Sacramento Kings – a hosszabbításba torkolló találkozót a Bucks nyerte meg 143–142-re. A többi hajnali meccsen a Heat a Hornetset, míg a Timberwolves a Clipperst gyűrte le hazai pályán, ezzel szemben a Suns Portlandben tudott nyerni.

Elosztották egymás között a negyedeket a felek Milwaukee-ben, ahol a meccs első felében többnyire a Kings volt előnyben – noha a szünetre kétpontos hazai fórral mehettek a csapatok –, majd a második két negyedben már a Bucksnak állt a zászló, de a kaliforniaiak De'Aaron Fox kosarával hosszabbításra mentették a találkozót.

A ráadásban szinte végig a Kings vezetett, de hiába, mert Damian Lillard dudaszós triplájával (amely pályafutása 2500. hárompontosa volt) a lehető legjobbkor juttatta előnyhöz az övéit, s így a győzelmet is megszerezte a Bucksnak.

A hazai oldalon a 29 pontig eljutó, s a győztes kosarat is beverő Lillard mellett a tripla duplázó Janisz Adetokunbo – ki más? – emelkedett ki a mezőnyből (27 pont, 10 lepattanó, 10 assziszt) úgy, hogy egyébként összesen négy Bucks-játékos dobott 20 pontnál többet a meccsen.

A másik oldalon De'Aaron Fox 32 pontot termelt, de a show-t Domantas Sabonis lopta el: a litván magasember lett a liga történetében az első, aki 20 pont, 15 assziszt és 10 lepattanó fölött (egészen pontosan 21 pont, 13 lepattanó és 15 assziszt) zár egy meccset úgy, hogy közben 90 százalékos vagy még annál is nagyobb pontossággal dobálja a kosarakat a mezőnyből.


Nem ez volt az év meccse Miamiben, de a Heat ígyis maga alá gyűrte a Hornetset, amely NBA-s mércével rendkívül kevés, 87 pontot gyűjtött – a sérült Jimmy Butlert nélkülöző hazaiak vezére ezúttal Bam Adebayo volt 24 ponttal,10 lepattanóval és hét asszissztal.


A Minnesota Timberwolves a 33 pontig jutó Anthony Edwards vezérletével gyűrte le Kawhi Leonard Clippersét. A Los Angeles-i franchise csak az első két negyedben mutatott fel számottevő ellenállást, ezt leszámítva az eredmény után futott.

A Phoenix Suns Devin Booker 34 pontjára, illetve Jusuf Nurkic dupla duplájára építve nyert a Portland Trail Blazers vendégeként. A hazai oldalon Scoot Henderson 33, míg Anfernee Simons 28 pontot gyűjtött, de az ő jó napjuk is kevésnek bizonyult a Phoenix ellen.


NBA
ALAPSZAKASZ
Miami Heat
–Charlotte Hornets 104–87
Milwaukee Bucks–Sacramento Kings 143–142 – hosszabbítás után
Minnesota Timberwolvers–Los Angeles Clippers 109–105
Portland Trail Blazers–Phoenix Suns 116–127

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik