NHL: otthon kapott hetet a Rangers, csak hosszabbítás után nyert a címvédő

Vágólapra másolva!
2023.12.13. 07:14
null
Auston Matthews két-két gólig és gólpasszig jutott a New York Rangerst 7–3-ra legyőző Maple Leafsben (Fotó: Getty Images)
Hazai pályán hét gólt kapva szenvedett négygólos vereséget a Keleti főcsoport második helyén álló New York Rangers a Toronto Maple Leafs ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti szerdai játéknapján, melyen a címvédő Vegas Golden Knights hazai jégen csak hosszabbítás után tudta legyőzni a Calgary Flameset.

 

Pedig a Rangers elléphetett volna a vele azonos pontszámmal éllovas Boston Bruinstól, de a Toronto már az első harmadban négyet vágott New Yorkban, a hazaiak pedig hiába jöttek vissza egy gólra, 3–4 után a harmadik harmadban csak a Maple Leafs volt eredményes – háromszor is – és 7–3-ra nyert.

A mérkőzés legjobbja Auston Matthews volt a vendégektől két góllal és két gólpasszal.

A Nyugati konferenciát vezető Vegas Golden Knights háromszor is hátrányba került a Calgary ellen, mégis a Flamesnek kellett kiharcolnia a hosszabbítást, ami Jegor Sarangovics második góljával sikerült is, de a ráadásban Mark Stone bő egy perc után született találatával a címvédő behúzta a meccset.


Üldözi a nevadaiakat a Vancouver Canucks, amely Brock Boeser mesterhármasával fordított és győzött 4–1-re a Tampa Bay Lightning ellen.


NHL
ALAPSZAKASZ

New York Rangers–Toronto Maple Leafs 3–7
Ottawa Senators–Carolina Hurricanes 1–4
Pittsburgh Penguins–Arizona Coyotes 4–2
St. Louis Blues–Detroit Red Wings 4–6
Nashville Predators–Philadelphia Flyers 3–2 – hosszabbítás után
Edmonton Oilers–Chicago Blackhawks 4–1
Seattle Kraken–Florida Panthers 4–0
Vancouver Canucks–Tampa Bay Lightning 4–1
Vegas Golden Knights–Calgary Flames 5–4 – hosszabbítás után
San Jose Sharks–Winnipeg Jets 2–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik