NFL: a Bills kiütötte a Cowboyst, Prescott lemondhat az MVP-címről? – videók

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.12.18. 11:06
null
Lenyűgöző teljesítményt nyújtott vasárnap este a Buffalo Bills (Fotó: Getty Images)
A hét talán legjobban várt meccse nem hozott izgalmakat, ugyanis a rájátszásért harcoló Buffalo Bills nagyon simán, 31–10-re megverte a hetek óta pazarul játszó Dallas Cowboyst az NFL-alapszakasz 15. fordulójának vasárnapi játéknapján. A Baltimore Ravens és a San Francisco 49ers is magabiztosan nyert, így karácsonykor mind a ketten 11–3-as mérleggel lépnek pályára, éppen egymás ellen.  

 

Meglepően sima volt. A Buffalo Bills a felemás teljesítmények tömkelege után rájátszásüzemmódba kapcsolt, s a Kansas City Chiefs után a Dallas Cowboyst is legyőzte. A recept egyszerű volt: ment a futójáték. Josh Allentől ezúttal nem kellett extra, ugyanis a másodéves futó, James Cook 221 totál yardot termelt két TD mellett.

Ezen felül a védelme is dominált a Billsnek, amire csak rásegítettek a buta dallasi szabálytalanságok. Az eddig bőven MVP-esélyes Cowboys-irányító, Dak Prescott mindössze 134 yardot (0 TD, 1 INT) – ráadásul ennek közel felét már akkor, amikor lefutottá vált a meccs. A Bills immár 8–6-os mérlegnek örvend, s lépett egyet a rájátszás felé. A Cowboys ugyan nagy pofont kapott, playoffrészvétele már a meccs előtt biztossá vált.


Ezzel egyidőben a Los Angeles Rams Cooper Kupp elkapó remeklésével 28–20-ra lenyomta a Washington Commanderst, s közelebb lépett a rájátszáshoz, míg a San Francisco 49ers megint gálázott: 45–29-re verte az Arizona Cardinalst. A Frisco ezzel (11–3) bebiztosította rájátszásrészvételét és csoportgyőzelmét is, Brock Purdy másodéves QB pedig közelebb lépett az MVP-címhez – ezúttal 4 TD-t passzolt eladott labda nélkül.


Éjjel aztán a Baltimore Ravens meglehetősen simán, 23–7-re lenyomta a támadóoldalon ezúttal is csődöt mondó Jacksonville Jaguarst. Lamar Jacksonék így 11–3-as mérleggel állnak, jövő héten pedig az ugyanilyen mérleggel rendelkező NFC-óriással, a 49ersszel játszanak, magyar idő szerint 25-én éjjel, karácsonykor.


AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
15. FORDULÓ
Arizona Cardinals–San Francisco 49ers 29–45
Los Angeles Rams–Washington Commanders 28–20
Buffalo Bills–Dallas Cowboys 31–10
Jacksonville Jaguars–Baltimore Ravens 7–23

KORÁBBAN
Carolina Panthers
–Atlanta Falcons 9–6
Cleveland Browns–Chicago Bears 20–17
Green Bay Packers–Tampa Bay Buccaneers 20–34
Miami Dolphins–New York Jets 30–0
New England Patriots–Kansas City Chiefs 17–27
New Orleans Saints–New York Giants 24–6
Tennessee Titans–
Houston Texans 16–19 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik