WNBA: egymás ellen folytatja Juhász és Határ csapata

Vágólapra másolva!
2023.09.11. 11:47
null
Juhász Dorka jól sikerült alapszakaszt tudhat maga mögött (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi női kosárlabdaliga (WNBA) két magyar érdekeltségű csapata, a Határ Bernadettet foglalkoztató Connecticut Sun és Juhász Dorka együttese, a Minnesota Lynx egymással találkozik a negyeddöntőben.

A Connecticut a harmadik, a Minnesota pedig a hatodik kiemelt lett, ezért a Sun otthonában rendezik az első két összecsapást. A párharc az egyik fél második sikeréig tart, azaz ha harmadik találkozó szükséges, annak már a Lynx ad otthont.

Magyar idő szerint az első összecsapás csütörtök hajnalban két órakor, a második vasárnap 19 órakor kezdődik. Az esetleges harmadik ütközet helyi idő szerint szeptember 20-án lesz.

A Sun 27 győzelemmel és 13 vereséggel, a Lynx pedig 19/21-es mérleggel zárt.

A liga honlapja alapján Juhász 38 mérkőzésen szerepelt az alapszakaszban, átlagban 24.2 percet töltött a pályán, 6.0 pontot dobott, 6.5 lepattanót szedett (1.7 támadó és 4.8 védekező lepattanó) és 2.6 gólpasszt adott.

Patonay Ádám, Juhász Dorka menedzsere az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy a játékos már az első WNBA-szezonjában sokat fejlődött, sikerült felvennie a liga ritmusát.

„Az edzője bízik benne, a kezdőcsapatba jelöli, húsz perc feletti játékidőt kap, ez az elismerés jele. A többiek, az idősebb társak is szeretnek vele játszani, szeretik őt, stabil helye van, számítanak rá. Dorka, akármikor kellett beállnia vagy kezdőként játszania, megállta a helyét. Erre példa az is, hogy nemrégiben volt két fontos hazai mérkőzés az alapszakasz hajrájában, azokat meg kellett nyerni, és akkor tripla-dupla közeli teljesítményt nyújtott” – mondta a menedzser.

Hozzátette: Juhász nemcsak a játékszerepekben és a játszott percekben fejlődött, hanem agresszivitásban is, és a kiemelkedő újoncok között említette a liga honlapja is.

Határ hat találkozón átlagban 7.8 percet játszott, 2.0 pontot és 1.5 lepattanót (0.5 és 1.0) jegyzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik