NBA: két meccsre szóló eltiltást kapott a Grizzlies All Star-játékosa

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.05. 16:41
null
Ja Morant kihagyja a Clippers és a Lakers elleni mérkőzéseket (Fotó: Getty Images)
A Memphis Grizzlies két mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta Ja Morantet, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) Nyugati főcsoportjának második helyén álló gárda legjobb játékosát. Az idényben 27.1 pontot és 8.2 gólpasszt átlagoló Morant azért hagyja ki a csapat Los Angeles Clippers és Los Angeles Lakers elleni mérkőzését, mert a saját Instagram-oldalán egy élő bejelentkezés során megmutatta fegyverét, amelyet egy szórakozóhelyre vitt magával.


Nem ez volt Ja Morant első baljós megnyilvánulása a pályán kívül. Néhány nappal ezelőtt a Washington Post jelentette, hogy Morant és egy barátja tavaly nyáron fejbe ütöttek egy 17 éves fiút a Memphis játékosának házában tartott kosárlabdázás közben. A fiú elmondta a rendőrségnek, hogy nagy púp keletkezett a fején, amit a fiút megvizsgáló rendőrök megerősítettek.

A tinédzser szerint Morant nem sokkal később bement a házba, ahonnan egy, az övébe dugott fegyverrel tért vissza. A rendőrség bizonyítékok hiánya miatt nem emelt vádat a kosaras ellen.

A szupersztár néhány héttel később a szülei otthonában tartott kosarazás során ismét egy 17 évest ütött meg. A fiú tanúvallomása szerint Morant 12-13, egyik barátja, Davonta Pack pedig 4-5 alkalommal ütötte meg a gyereket.

Miközben a fiú elhagyta a házat, Morant ismét egy fegyvert hozott elő a házból. A középiskolás szerint Morant apja azt üvöltötte fiának: „Ne, ne, ne, menj vissza, menj vissza a házba!” A tinédzser és édesanyja feljelentették Morantet és Packet szeptemberben.

Pack volt az, aki – miután Morant összetűzésbe keveredett az ellenfél játékosaival az Indiana Pacers elleni mérkőzésen – besétált a pályára, hogy megvédje barátját. A mérkőzést követően Morant utcai terepjárójából egy vörös lézerpont jelent meg a Pacers egyes játékosain a csapat busza mellett, majd az Indiana egyik biztonsági őre megszólalt: „Száz százalék, hogy ez egy fegyver.”

A Memphis Grizzlies 38 győzelemmel és 24 vereséggel áll a Nyugati konferencia második helyén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik