NBA: tízmilliárd forintnyi kártérítést kap Kobe Bryant családja

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.01. 15:06
null
Kobe Bryant özvegye, Vanessa Bryant Kobe Hírességek Csarnokába iktatásakor mondott beszédet (Fotó: Getty Images)
Az ESPN beszámolói szerint 28.85 millió dollárnyi (nagyjából tízmilliárd forintnyi) kártérítésben részesül az elhunyt Kobe Bryant özvegye, Vanessa Bryant, valamint gyermekei.


Vanessa Bryant
Los Angeles Megye ellen nyújtott be keresetet, ugyanis a 2020-ban helikopter-szerencsétlenségben életét veszítő férjéről, 13 éves lányáról, valamint hét másik személyről fényképeket készítettek és küldtek el ismerőseiknek a helyszínen lévő rendőrök és tűzoltók.

Ez a peren kívüli megegyezés tartalmazza azt a 15 millió dollárt, amelyet tavaly az országos bíróság esküdtszéke ítélt meg a Bryant-család javára. Egy másik felperes, Chris Chester, akinek felesége és lánya szintén a helikopteren utaztak, 19.95 millió dollár kártérítést kapott.

A Los Angeles Megyét képviselő Mira Hashmall szerint egy „méltányos és ésszerű” megegyezés született a felek között.

A fotókat elsősorban a Los Angeles Megyei seriff és tűzoltósági hivatalban dolgozóknak küldték tovább a helyszínelő kollégák. Volt közöttük olyan, aki éppen videójátékkal játszott, egyesek egy díjátadón vettek részt, mások pedig a házastársuknak is megmutatták a képeket.

Egy éppen kocsmában lévő, seriff hivatalban dolgozó személy pedig a pultosnak is megmutatta a helyszíni képeket.

Az augusztusban 11 napig tartó tárgyalás során Vanessa Bryant elmondta, hogy a képek elterjedésének híre csak fokozta az elszenvedett érzelmi traumát, valamint, hogy pánikrohamokat kap annak a gondolatától, hogy gyermekei a közösségi médián meglátják a fotókat.

Kobe Bryant, Gianna Bryant, és hét másik személy 2020 január 26-án szenvedtek helikopter balesetet Los Angeles Calabasas-negyedének hegyeiben. Túlélő nem volt. Az országos biztonsági szakértők szerint a pilóta hibája okozta a balesetet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik