NHL: az Islanders megmutatta újra, hogy szuper a hajrában

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.02.21. 07:23
null
Penguins–Islanders: amikor éppen nem a gólok hullottak (Fotó: Getty Images)
Hazai győzelemmel folytatta szereplését a keleti első Boston Bruins az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL), és nyert a hétfői játéknapon a playoffért kapaszkodó New York Islanders is.

 

A Pittsburghben nyerő Islanders ismét tanúbizonyságot tett küzdőszelleméről: ez volt a hetedik olyan mérkőzése az idényben, amelyet a harmadik harmadban fordítva nyert meg.

Brock Nelson egymás után másodszor ütött egynél több gólt a pittsburghieknek (hétfőn ő lőtte az elsőt és a negyediket, a szezonban 26-nál tart), a harmadik periódusbeli fordítás pedig Bo Horvat és Anders Lee góljaival történt, méghozzá nem egészen két perc alatt.

Az Islanders négy napon belül másodszor verte meg a Penguinst, az idénybeli mérlege 3–0 ellene, és az idei lehet az első alkalom a franchise történetében, hogy söpréssel hozza le ezt a viadalt.

ÍGY HÚZTA BE ANDERS LEE A HARMADIK ISLANDERS-GÓLT A KAPU MÖGÜL


Érdekesség a kapusok frontjáról: ketten is legalább 50 lövést védtek a hétfőn – hívta fel a figyelmet tudósításában az MTI.

Connor Hellebuyck, a Winnipeg Jets hálóőre kereken 50-szer hárított a New York Rangers otthonában, ahol csapata 4–1-re diadalmaskodott, megszakítva ezzel a hazaiak tízmeccses pontszerző sorozatát.

Az Anaheim Ducksban John Gibson 51 védést mutatott be, de az ő klubja hosszabbításban így is kikapott a Florida Panthers vendégeként.


Az NHL történetében mindössze harmadszor fordult elő, hogy egy játéknapon két kapus is legalább 50 védéssel zárt; a mostanit megelőzően 1970 áprilisában és 1955 októberében történt ilyen.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Ottawa Senators 3–1
Florida Panthers–Anaheim Ducks 4–3 – h. u.
Calgary Flames–Philadelphia Flyers 3–4
San Jose Sharks–Seattle Kraken 4–0
New York Rangers–Winnipeg Jets 1–4
Pittsburgh Penguins–New York Islanders 2–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik