NFL: Zilainak elsőre nem sikerült kijutnia az Egyesült Államokba

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.01.05. 20:38
null
Fotó: zilayeezy20/Instagram
Zilai János nem került be azon tizenegy játékos közé, aki tavasszal egy, a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő csapattal készülhet három hónapon át – számolt be róla az MTI.

 

A liga közlése szerint az októberi, 43 amerikaifutballistát felvonultató londoni erőfelmérőről 11-en kapnak lehetőséget arra, hogy tavasszal az egyik NFL klubnál eddzenek. A kiválasztottak közé ezúttal német, japán, francia, osztrák, brit, olasz, chilei, új-zélandi és mexikói játékos került.

Zilai János, a Fehérvár Ethroners magyar válogatott linebackere ennek kapcsán az M1 aktuális csatornán azt mondta: nem tört le az eredmény miatt, a játékosmegfigyelőkkel tartja a kapcsolatot, és igyekszik az általuk javasolt dolgokban fejlődni, előrelépni.

Hozzátette, nagy esély van rá, hogy az idei őszi erőfelmérőre is meghívják, addig pedig megváltozott edzésterv alapján készül. Kiemelte, bár kapott ajánlatokat külföldi csapatoktól is, Fehérváron Jaime Hill személyében NFL-tapasztalattal rendelkező edzője van, így „szinte biztosan maradni fog”.

Az International Player Pathway program keretében 2017 óta van lehetőségük nem amerikai játékosoknak bekerülni a legjobbak közé.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik