NHL: harmadszor is 5–2-re nyert a New York Islanders

MTI/H. Á.MTI/H. Á.
Vágólapra másolva!
2021.03.08. 06:44
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság vasárnap késő este és éjjel lejátszott mérkőzésein a New York Islanders sorozatban ötödik győzelmét aratta, ezúttal a Buffalo Sabres ellen nyert – legutóbbi három alkalommal egyaránt 5–2-re diadalmaskodott. A Florida Panthers védője, Keith Yandle  pályafutása 1000. NHL-meccsén lépett pályára, a Carolina Panthers ellen 4–2-re elvesztett találkozó egyben kihagyás nélkül, sorozatban 890. mérkőzését jelentette az elitligában – ezzel harmadik a vonatkozó örökranglistán.

A vendégek a komolynak tűnő hátrányban nem törtek meg, hanem kereken négy perc alatt egyenlítettek, és még a második harmad vége előtt fordítottak, sőt, a záró játékrészben további két gólt ütöttek. A féltucat Tampa-találatból négy emberelőnyben esett.

A Carolina Hurricanes sorozatban ötödik diadalát aratta, az ütközet két főhőse a rivális Florida Panthers két ex-játékosa, a csatár Vincent Trocheck, valamint a kapus James Reimer volt.

A New York Islandersnek is hasonló győzelmi szériája van összesítésben, s a Buffalo Sabres ellen ebben az idényben már a hatodik alkalommal nyert.

A New Jersey Devils a hajrában szerzett góllal 1-0-ra győzött a Boston Bruins otthonában, ezzel megszakadt az öt vereségből álló sorozata, Scott Wedgewood mind a 40 lövést védte.

NHL
ALAPSZAKASZ

New York Islanders–Buffalo Sabres 5–2
Chicago Blackhawks–Tampa Bay Lightning 3–6
Boston Bruins–New Jersey Devils 0–1
Carolina Hurricanes–Florida Panthers 4–2
Philadelphia Flyers–Washington Capitals 1–3
Pittsburgh Penguins–New York Rangers 5–1
Dallas Stars–Nashville Predators 3–4 – szétlövéssel
Calgary Flames–Ottawa Senators3–4 – szétlövéssel

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik