NHL: a Chicago és az Anaheim is lenullázta ellenfelét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.19. 08:07
null
Marián Hossát nehezen tudta tartani a Winnipeg (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján az Edmonton Oilers, az Anaheim Ducks és a Chicago Blackhawks is lenullázta ellenfelét, utóbbi kettő ráadásul ki is tömte.

 

A Chicago négymeccses nyeretlenségi sorozatot zárt le a Winnipeg Jets elleni 4–0-val. A vendégeknél Patrick Kane és Marián Hossa 26 másodperc különbséggel szerzett gólt a meccs elején, és később betalált Andrew Ladd is, aki korábban a Jets csapatkapitánya volt, míg Scott Darling pályafutása második shutoutját jegyezte.

Az Anaheim Boston Bruins elleni győzelmének főhőse Frederik Andersen kapus volt, aki 38 védést mutatott be a 4–0-s siker során; neki karrierje ötödik, szezonbeli második nullázása a mostani, a legutóbbi tíz alkalommal pedig, amikor kezdő volt, kilencszer nyert a csapat.

A liga éllovasa, a Washington Capitals a Nashville Predators ellen játszott, és ugyan a vendégek szereztek vezetést a második harmad elején, a folytatásban a fővárosiak Jevgenyij Kuznyecov vezetésével átvették az irányítást. Az orosz játékos három asszisztot adott, a Capitals pedig 4–1-re nyert. Kuznyecov összesen már 53 gólpassznál jár a szezonban, ezzel Kane-nel holtversenyben a második a vonatkozó listán.

NHL
ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres
–Ottawa Senators 3–1
Washington Capitals
–Nashville Predators 4–1
Winnipeg Jets–Chicago Blackhawks 0–4
Calgary Flames–Colorado Avalanche 3–4 – szétlövés után
Edmonton Oilers
–Vancouver Canucks 2–0
Anaheim Ducks
–Boston Bruins 4–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik