NHL: hosszabbítás döntött a nap csúcsrangadóján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.11. 07:32
null
Dustin Byfuglien megúszta épségben az ütközést, később ő ütötte a Winnipeg győztes gólját (Fotó: Reuters)
Hazai győzelem született a két főcsoportelső rangadóján: a Nashville Predators hosszabbítást követően 3–2-re legyőzte a Tampa Bay Lightningot az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) keddi játéknapján.

A gól nélküli első harmadot követően Seth Jones és a legutóbb karácsony előtt kapuba találó Taylor Beck révén kétgólos előnyt szerzett a hazai csapat, csakhogy a záró periódusban Brett Connolly és Nyikita Kucserov találatával egyenlített a keleti első. James Neal a hosszabbítás ötödik percében ütötte be a győztes gólt. A Predators sorozatban harmadszor, a legutóbbi hat meccsén ötödször nyert, míg a Lightningnak ez volt a második veresége az utóbbi három fellépésén.

Megszakadt a Boston szériája: a Bruins volt a mezőnyben az utolsó csapat, amely ebben a szezonban nem kapott gólt emberelőnyben. Ezúttal a dallasiak közül sem Vernon Fiddlert, sem Trevor Daleyt nem sikerült megakadályozni abban, hogy emberhátrányban a kapuba találjon – nagyobb baj bostoni szemszögből, hogy a Stars meg is nyerte a meccset. Kari Lehtonen 41 védéssel járult hozzá a vendégek győzelméhez.

Odalett a Minnesota győzelmi sorozata is. A Wild hat meccset nyert meg zsinórban, mielőtt a Winnipeg jegére vetette a sors, ahol Dustin Byfuglien hosszabbításbeli gólja jelentette a nagy menetelés végét.

A Florida ebben az idényben már másodszor verte meg 6–2-re az Anaheimet. A hazai gólokról Jimmy Hayes, Dave Bolland, Aleksander Barkov, Aaron Ekblad, Nick Bjugstad és Dmitrij Kulikov, míg a diadalhoz elengedhetetlen kapusteljesítményről a 31 lövést védő Roberto Luongo gondoskodott. A liga második legjobb mutatójával büszkélkedő Ducks gödörben van, egyhuzamban harmadszor veszített.

NHL, ALAPSZAKASZ
Nashville Predators–Tampa Bay Lightning 3–2 (0–0, 2–0, 0–2, 1–0), hosszabbítás után
Boston Bruins–Dallas Stars 3–5 (1–3, 2–1, 0–1)
Buffalo Sabres–Ottawa Senators 1–2 (0–1, 0–0, 1–1)
New York Islanders–Edmonton Oilers 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)
Florida Panthers–Anaheim Ducks 6–2 (2–0, 3–2, 1–0)
Montreal Canadiens–Philadelphia Flyers 2–1 (0–1, 0–0, 1–0, 1–0), hosszabbítás után
Toronto Maple Leafs–New York Rangers 4–5 (1–2, 1–2, 2–1)
St. Louis Blues–Arizona Coyotes 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)
Winnipeg Jets–Minnesota Wild 2–1 (0–0, 0–0, 1–1, 1–0), hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik