NCAA: három év után ismét a Huskies a bajnok

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2014.04.08. 07:39
null
Története során negyedszer bajnok a Connecticut Huskies (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai egyetemi és főiskolai kosárlabda-bajnokság kedd hajnalban rendezett döntőjében a Connecticut Huskies 60–54-re legyőzte a Kentucky Wildcats együttesét, így 1999, 2004 és 2011 után negyedszer nyerte meg az NCAA küzdelemsorozatát. A finálé hősének a Huskies egyik legjobbja, Shabazz Napier bizonyult, aki 22 ponttal, hat lepattanóval és három assziszttal járult hozzá csapata sikeréhez.

 

A profi liga (NBA) előszobájának is tartott NCAA történetében ez volt a 76. finálé, a Connecticut pedig 2011 után diadalmaskodott újra. A mérkőzés hőse Shabazz Napier volt, aki 22 ponttal segítette csapatát a dallasi fináléban, amelyet 79 238 néző tekintett meg a helyszínen. Napier-t – aki már a 2011-es bajnokcsapatnak is a tagja volt – egyben a négyes döntő legjobbjának is megválasztották.

A Connecticut tavaly nem játszhatott a rájátszásban, miután a szövetség szabálysértés miatt eltiltotta a gárdát a playofftól.

A meccs érdekessége volt, hogy a Conncticut hetedik, míg a Kentucky nyolcadik kiemeltként jutott el egészen a döntőig, márpedig korábban soha nem fordult még elő, hogy a két finalista kiemelési száma együttesen (15) ilyen magas legyen.

Az NCAA döntője miatt egyébként ma hajnalban nem rendeztek mérkőzést az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban, az NBA-ben.

NCAA, DÖNTŐ
Connecticut Huskies–Kentucky Wildcats 60–54

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik