Anthony 50-et szórt Miamiban, kritikus meccset hozott a Lakers

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.04.03. 09:32
null
Dirk Nowitzki (Dallas, balra) küzd a labdáért Pau Gasollal (Lakers) (Fotó: Reuters)
Carmelo Anthony gyakorlatilag egymagad intézte el az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) címvédő Miami Heatet: a New York Knicks játékosa fantasztikus teljesítményt nyújtva 50 pontig meg sem állt a két keleti nagyság floridai mérkőzésén, a vendégek pedig sorozatban kilencedik győzelmüket aratták.




Washington Wizards–Chicago Bulls 90–86

PLUSZ MÍNUSZ
A nap hőse: Az 50 pontos Carmelo Anthony, aki kis túlzással egyedül végezte ki idegenben a Heat-maradékot, amelyik két napja San Antonióban tudott nyerni ugyanebben a felállásban.
A nap lúzere: A Dallas Mavericks, ami újfent nagyon gyenge produkcióval rukkolt ki egy számára létfontosságú mérkőzésen, s esélye sem volt a rivális Lakers otthonában.

John Wall (27 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz, 3 blokk) megint tarthatatlan volt, ráadásul Nené is visszatért a fővárosiaknál, akik lehajrázták a Noah, Rose, Hamilton, Belinelli négyesfogat távollétében elég fásultnak tűnő Chicagót. A hazaiaknál hatan jutottak el legalább nyolc egységig, a Bulls pedig egyedül a 19 pontos, 12 lepattanós Carlos Boozertől kapott extra segítséget ezen a játéknapon, ami kevés volt az üdvösséghez.

A Wizards legjobb dobói: Wall 27, Price 13, Okafor, Nené, Ariza 10–10
A Bulls legjobb dobói: Boozer 19, N. Robinson 19, J. Butler, Deng 13–13

Miami Heat–New York Knicks 90–102

A bajnok Miami emberemlékezet óta nem kapott ki saját közönsége előtt, ám ezúttal a James, Wade, Chalmers trió pihentetését és Carmelo Anthony 50 pontos karriercsúcsát már nem bírta el a floridai sztárgárda, mely már korábban bebiztosította keleti elsőségét, s a ligát is magabiztosan vezeti továbbra is. A New York a visszatérő Tyson Chandlerrel a színen gyűjtötte be kilencedik sikerét egyhuzamban és tartja a lépést az Indianával a második pozícióért folytatott harcban keleten. A ma vesztő Heat ásza, Chris Bosh 23-at szórt, a veterán Mike Miller pedig nem csak, hogy 18 pontot, 8 lepattanót, 4 gólpasszt, s 2 blokkot ért el, de még zsákolt is!

A Heat legjobb dobói: Bosh 23, M. Miller 18, R. Allen 16
A Knicks legjobb dobói: Anthony 50, JR Smith 14, Felton 10

Los Angeles Lakers–Dallas Mavericks 101–81

Dirk Nowitzki (13-ból 4 mezőnyből) a lehető legrosszabbkor fogott ki borzasztóan gyenge napot, ráadásul több apró sérülést is begyűjtött, így a Mavericks nem hogy felkapaszkodott volna 50 százalékra, hanem vereségével szinte lehetetlen helyzetbe került, ami a playoff-részvétel kiharcolását illeti. A klubbal három bajnoki címet nyerő Shaquille O'Neal 34-es mezét visszavonultató Lakers Steve Nash és Metta World Peace távollétében is könnyeden, de eredményesen játszott, ami elsősorban a tripla duplázó Kobe Bryantenk (23 pont, 11 lepattanó, 11 gólpassz, 4 szerzett labda, 2 blokk) volt köszönhető, de a sokat faultolt Dwight Howard (24 pont, 20-ból 10 büntető, 12 lepattanó) és a kispadról 17 ponttal, 12 lepattanóval és 5 blokkal beszálló Earl Clark is kitett magáért, a Los Angeles-iek pedig egyrészt leszakították a texasiakat, másodsorban pedig tartják a lépést a Utah-val.

A Lakers legjobb dobói: D. Howard 24, Bryant 23, Clark 17
A Mavericks legjobb dobói: Kaman 14, Mayo 12, Nowitzki, D. Collison, Carter 1111

NBA, ALAPSZAKASZ, 142. JÁTÉKNAP
Washington Wizards–Chicago Bulls 90–86
Miami Heat–New York Knicks 90–102
Los Angeles Lakers–Dallas Mavericks 101–81

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik