Anthony és Stoudemire nélkül is ment a New Yorknak

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.03.10. 10:15
null
New Yorkban a Knicks-meccs szüneteiben is volt látványosság (Fotó: Reuters)
Mára virradóra hét találkozót vívtak meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, s ahogy az már szokásosnak nevezhető, több meglepetés is született. A New York Knicks két legnevesebb játékosa, Carmelo Anthony és Amare Stoudemire hiányát is elbírva nagyon elverte a Utah-t, így a Lakersnek már nincsen meccshátránya a playoffért zajló küzdelemben. A Golden State Warriors otthon bukott el 24 órán belül másodszor is, most a Milwaukee Bucks járt túl a David Lee-t kényszerből jegelő oaklandiek eszén. Atlantában pedig rangadót nyert a Brooklyn, leszakítva a hazaiakat a táblázaton. A Houston Rockets ellenben nem tudott nyerni a Marcin Gortat nélküli Phoenix otthonában, a Denver és a Memphis viszont egyre magabiztosabban menetel. Nézzük a részleteket!

Atlanta Hawks–Brooklyn Nets 80–93

A Teague, Smith, Horford trió nagyon gyenge napot fogott ki, így Joe Johnson először térhetett vissza győztesen egykori sikerei helyszínére, Atlantába a Brooklyn színeiben. A Nets ászaitól nem kellett ma az extra, a 18 pontos, 9 lepattanós Brook Lopez, valamint a padról beállva 18-at dobó Andray Blatche vitték hátukon a vendégeket és mai diadalukkal nyertek egy kis egérutat a rivális előtt, míg a Hawks visszacsúszott a hetedik pozícióba.

A Hawks legjobb dobói: Horford 15, Josh Smith 12, Petro, J. Jenkins 10-10
A Nets legjobb dobói: B. Lopez, Blatche 18-18, Deron Williams 17

New York Knicks–Utah Jazz 113–84

PLUSZ–MÍNUSZ
A nap hőse: A New York Knicks kiegészítőszemélyzete, mely megmutatta, hogy a két ász nélkül is képes briliáns teljesítményre egy playoff-szintű ellenféllel szemben is.
A nap lúzere: A Utah Jazz, mely győzelmi kényszer alatt játszva tolerálhatatlanul gyenge produkcióval rukkolt ki New Yorkban, s ez lehet, hogy az egész szezonra nézve is sorsfordító kudarcot jelent Al Jeffersonéknak.

Bármilyen furán is hangzik, de óriási meglepetés született a Madison Square Gardenben, ugyanis a Carmelo Anthony mellett Amare Stoudemire-t is elvesztő Knicks ellen sansza sem volt ezen a játéknapon az utolsó nyugati rájátszás-helyet megtartani igyekvő Jazznek - igaz, a vendégeknél is hiányzott egy ász Paul Millsap személyében. A 24-et szóró JR Smith, valamint a szintén a padról érkező Steve Novak (20 pont) akkora kosáresőt zúdítottak a Corbin-legénysége a második negyedben, ami után már nem volt visszaút a Utah számára, ezzel tartja kedvező pozícióját a New York a keleti élbolyban, a Jazz viszont már ugyanolyan mérleggel áll, mint az őt üldöző Lakers.

A Knicks legjobb dobói: JR Smith 24, Novak 20, Felton 15
A Jazz legjobb dobói: Burks 14, Hayward 13, Kanter 11

Washington Wizards–Charlotte Bobcats 104–87

Azok után, hogy az előző játéknapon nagy verésbe futott bele a Wizards Brooklynban, most összeszedetten és eredményesen kosarazott a fővárosi alakulat, s a papírformának megfelelően könnyedén fektette két vállra a Ramon Sessionst nélkülöző ligautolsót. A 26 pontos, 10 lepattanós dupla duplát szállító Trevor Ariza helyét nagyon megtalálták Washingtonban, de a 20-at dobó Webster és a 19 egységig jutó Nené remeklése is kellett a mai sikerhez.



A Wizards legjobb dobói: Ariza 26, Webster 20, Nené 19
A Bobcats legjobb dobói: Walker 29, Henderson 17, B. Gordon 13

Memphis Grizzlies–New Orleans Hornets 96–85

Noha Zach Randolph még ma is hiányzott a hazaiaknál, kis túlzással meg se kottyant a Hornets legyőzése a Memphisnek, mely kitartóan ostromolta a harmadik helyet a nyugati táblázaton, s ezzel a sikerével meg is előzte a Clipperst. Ed Davis 12 ponttal, 9 lepattanóval és 5 blokkal feledtette Randolph hiányát, míg Mike Conley 22 ponttal és 8 gólpasszal zárta az estét. A New Orleans legjobbja az 1/1-es választott, Anthony Davis volt, aki az eddigi egyik legjobb meccsét játszotta, 20 pontot és 18 lepattanót jegyzett a tavalyi NCAA-bajnok.

A Grizzlies legjobb dobói:
Conley 22, T. Allen 14, Pondexter, Prince 13-13
A Hornets legjobb dobói: A. Davis 20, R. Anderson 17, Vasquez 12

Denver Nuggets–Minnesota Timberwolves 111–88

Ty Lawson 32 pontjával a Ricky Rubio (11 pont, 6 gólpassz) elleni párharcot is simán nyerte, a Denver pedig egyhuzamban 13. hazai találkozóját is akadály nélkül vette, míg a Kirilenko, Love, Budinger, Pekovics, Roy ötösfogat nélkül nagyon szenvedő Minnesota lecsúszása tovább tart. A Nuggets jelenleg 20 meccsel nyert többet, mint amennyit elvesztett, pedig a szezon egyharmadánál még csak pozitív tartományban sem volt George Karl alakulata.

A Nuggets legjobb dobói:
Lawson 32, C. Brewer 15, Iguodala, Gallinari 11-11
A Timberwolves legjobb dobói: Gelabale 19, Barea 15, Derrick Williams 13

Phoenix Suns–Houston Rockets 107–105

James Harden 38 pontos performansza ellenére sem tudta megnyerni mai meccsét a Houston, pedig a Marcin Gortat nélküli Suns otthonában kellett volna "csak" triumfálnia a texasi gárdának, mely szintén jó pozícióba kerülhetett volna egy esetleges győzelemmel. A padról érkezvén 22 egységig jutó Dudley, valamint a 18-at szóró Dragic ellenállhatatlanok voltak, de igazán extra egyéni teljesítményekre nem volt szüksége az arizonai alakulatnak, most csapatként funkcionált szinte tökéletesen a Suns.

A Suns legjobb dobói: Dudley 22, Dragic 18, Mark. Morris 14
A Rockets legjobb dobói: Harden 38, Delfino 21, Parsons 14

Golden State Warriors–Milwaukee Bucks 93–103

Monta Ellis ellenfélként látogatott vissza korábbi csapatának otthonába, s a maga 26 pontos produkciójával jelentős érdemei is voltak a Bucks kicsit talán meglepő sikerében. A 18-at dobó Klay Thompson húzta Warriors ma nem számított a térdét fájlaló David Lee-re, s a hátvédek védekezése is hagyott kívánnivalót maga után, Brandon Jennings ugyanis 31 ponttal és 10 gólpasszal zárt, ő és az említett Ellis teljesen szétszedték a GSW-t a periméteren, ami gyakran előforduló probléma Mark Jackson fiatal együttesénél.

A Warriors legjobb dobói: K. Thompson, Landry 18-18, Curry 16
A Bucks legjobb dobói: Jennings 31, Ellis 26, Redick 15

NBA
ALAPSZAKASZ, 120. JÁTÉKNAP

Atlanta Hawks–Brooklyn Nets 80–93
New York Knicks–Utah Jazz 113–84
Washington Wizards–Charlotte Bobcats 104–87
Memphis Grizzlies–New Orleans Hornets 96–85
Denver Nuggets–Minnesota Timberwolves 111–88
Phoenix Suns–Houston Rockets 107–105
Golden State Warriors–Milwaukee Bucks 93–103

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik