Veretlen a Knicks, Brown nélkül remekelt a Lakers

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.11.10. 11:08
null
Kobe Bryanték győzni tudtak Mike Brown menesztése után (Fotó: Action Images)
Az észak–amerikai profi kosárlabdaligában mára virradóra 13 összecsapást játszottak, s többek közt pályára lépett a Mike Brown edzőt a meccs előtt menesztő Lakers, valamint a mezőny egyetlen veretlenje, a New York Knicks. A Boston Celtics még mindig szenved, de Rajon Rondo így is 20 gólpasszal zárta az estét. A Memphis Grizzlies James Harden levédésével megnyerte a nap egyik rangadóját, a Minnesota pedig Kevin Love és Ricky Rubio nélkül is vezeti a Nyugati Főcsoportot. Nézzük, hogyan alakultak az egyes mérkőzések!

Washington Wizards–Milwaukee Bucks 91–101

PLUSZ-MÍNUSZ
A nap hőse: A Phoenix Suns, mely 26 pontos hátrányból állt fel és nyerte meg a Cleveland elleni mérkőzését.
A nap lúzere: A Cleveland Cavaliers, mely 26 egységnyi fórt tudott elszórakozni, ami azért nem mindennapi még az NBA-ben sem.

Az egész mezőnyben már csak két nyeretlek gárda van, az egyik közülük a most a Bucks ellen hazai környezetben is elbukó Wizards, mely még mindig nem számíthatott a Wall – Nené párosra, ráadásul a második félidőben elvesztette az addigra már 22 pontnál járó újoncát, Bradley Bealt is, akit egy nagyon csúnya fault miatt kiállítottak. Ment vele együtt Brandon Jennings is, ugyanis a Milwaukee irányítója összebalhézott a durva szabálytalanságot elkövető ifjonccal, de ez a 22–őt szóró Ellis vezette vendégek győzelmét már nem befolyásolta.

A Wizards legjobb dobói: Beal 22, Ariza 15, AJ Price 12

A Bucks legjobb dobói: Ellis 22, Dunleavy, Sanders 13–13

Orlando Magic–Brooklyn Nets 68–107

A Nets elvesztette legutóbbi 15(!) floridai mérkőzését, ám ez alkalommal semmit sem bízott a véletlenre Avery Johnson legénysége, mely nemes egyszerűséggel lefújta a pályáról a borzasztó napot kifogó Orlandót. A 14 pontos, 10 lepattanós Brook Lopez volt a Brooklyn legjobbja, de egy régi ismerős, Jerry Stachouse is 11 ponttal jelentkezett, ez is jelzi, hogy a Wallace-Brooks páros nélkül érkező Nets mennyit pihentethette ászait a korán eldőlő összecsapáson. A hazaiaknál csak a sérülések miatt sok lehetőséget kapó Moore és az ő 18 pontja emelhető ki.

A Magic legjobb dobói: Moore 18, Afflalo 12, Vucsevics, Nicholson 10–10

A Nets legjobb dobói: Blatche 15, B. Lopzez 14, Joe Johnson 13

Boston Celtics–Philadelphia 76ers 100–106

A félidőre 12 egységnyi előnyre szert tevő Philadelphiát ugyan szorongatta a Celtics a negyedik negyedben, de végül nem érte utol a 14 pontos, 20 gólpasszos Rondo fémjelezte bostoni alakulat az egyre inkább formába lendülő Sixerst. Jrue Holiday (21 pont, 14 lepattanó) bizony felvette a versenyt a hazaiak irányítójával, Evan Turnerre (25 pont, 11 lepattanó) pedig nem volt válasza Garnettéknek, Doug Collins tanítványai egyébként is szervezettebb, precízebb kosárlabdát játszottak és teljesen megérdemelten diadalmaskodtak a védekezését még nagyon kereső Celtics ellen.

A Celtics legjobb dobói: Pierce 24, Garnett 19, Rondo 14

A 76ers legjobb dobói: Turner 25, Holiday 21, D. Wright, T. Young 15–15

New York Knicks–Dallas Mavericks 104–94

A minap még a két főcsoport éllovasa volt ez a két együttes, s csak annyi változott a Nagy Almában rendezett derbi után, hogy a Mavs picit hátrább került a nyugati rangsorban, ugyanakkor a Knicks a liga egyetlen veretlen csapataként áll konferenciája első helyén. Jason Kidd és Tyson Chandler számára igazán különleges lehetett ez az este, hiszen 2011–ben mindketten bajnokok voltak a dallasiakkal, most viszont a 31 pontja mellé 7 lepattanót is szerző Carmelo Anthony keze alá játszva segítették győzelemhez a New Yorkot. A Dirk Nowitzki és Shawn Marion nélkül felálló Mavericks tisztességesen tartotta magát, de ezúttal OJ Mayo kiváló dobóformája (10–ből 5 tripla, 23 pont) sem segített Rick Carlisle legénységén.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 31, JR Smith 22, R. Brewer 13

A Mavericks legjobb dobói: Mayo 23, Carter 15, Kaman 14

Atlanta Hawks–Miami Heat 89–95

A Heat a kisebb betegséggel küszködő Wade nélkül érkezett Atlantába, ahol hagyományosan jó mérkőzéseket vív meg ez a két gárda már évek óta, s ez alól a mai sem volt kivétel. Az egy gólpassz híján tripla duplázó LeBron James (21 pont, 11 lepattanó, 9 gólpassz) és a 24-et dobó Chris Bosh mellett megint a nyári szerzemény, Ray Allen (17 pont) villogott leginkább. Josh Smith nagyon rossz pillanatban rontott el két büntetőt a végig szorosan alakuló derbi lefújása előtt egy perccel, amit James büntetett meg, így célba ért a Miami és értékes idegenbeli győzelmet aratott.

A Hawks legjobb dobói: J. Teague 20, Morrow 17, Jo. Smith 13

A Heat legjobb dobói: Bosh 24, L. James 21, R. Allen 17

Memphis Grizzlies–Houston Rockets 93–85

James Harden emberére akadt Tony Allen személyében, a houstoniak üdvöskéjét egy 18-ból 4-es mezőnymutatóba kergette bele a liga egyik legjobb periméter-védője, a többiek pedig a szokásos magabiztossággal szállították a pontokat hazai oldalon, így otthon tartotta a győzelmet a 21-et szóró Rudy Gay húzta Grizzlies. A negyedik etapban volt még egy nagy feltámadása a texasi alakulatnak, ám Jeremy Lin egyedül nem tudta megfordítani a meccset, zsinórban harmadszor bukott a Rockets.

A Grizzlies legjobb dobói: Gay 21, Z. Randolph 15, Conley 14

A Rockets legjobb dobói: Parsons 19, Harden 18, Lin 15

New Orleans Hornets–Charlotte Bobcats 107–99

Először történt olyan a nyáron az NBA történetében, hogy az aktuális drafton két egyetemi csapattársat vigyenek el az első két választással, a Kentucky tavalyi NCAA–bajnok alakulatából érkező Anthony Davis, illetve Michael Kidd–Gilchrist esetében ez volt a helyzet, ráadásul most egymással nézhettek farkasszemet a pályán, köszönhetően annak, hogy az 1/1–es visszatérhetett kisebb agyrázkódása után. Ha már játszhatott, akkor 23 ponttal, 11 lepattanóval és 5 blokkal nyomatékosította, hogy már most elit szintet képvisel a profik közt is, ezzel győzelemre is vezette a New Orleanst. A Bobcats annak ellenére sem tudott érdemben beleszólni a végjátékba, hogy a padról érkező Ben Gordon legszebb napjaira emlékeztetve 34 pontot szórt.

A Hornets legjobb dobói: R. Anderson 25, A. Davis 23, Roberts 16

A Bobcats legjobb dobói: B. Gordon 34, Sessions 13, Kidd-Gilchrist 12

Oklahoma City Thunder–Detroit Pistons 105–94

Könnyű préda akadt a Thunder útjába, hiszen a ligautolsó, még nyeretlen Pistons látogatott Oklahoma Citybe ezen a játéknapon. Az újonc Andre Drummond 22 pontjával és 8 lepattanójával teljesítette első kiemelkedő profi mérkőzését, de a 25 pontos karriercsúccsal jelentkező Ibaka és a szintén ugyanennyit dobó Durant főszereplésével nem hagytak esélyt a záró percekre a keletieknek Scott Brooks fiai.

A Thunder legjobb dobói: Ibaka, Durant 25–25, Kev. Martin 16

A Pistons legjobb dobói: Drummond 22, Prince 16, Stuckey 15

Minnesota Timberwolves–Indiana Pacers 96–94

Egészen hihetetlen, ahogy a legjobbjait sorban elvesztő Minnesota folyamatosan nyeri a meccseit, ezt a mait ráadásul parádés végjáték után húzta be Rick Adelman együttese. George Hill egy hatalmas triplával egalizált 3 szekundummal a végső dudaszó előtt, de az utolsó másodpercben Kirilenko egy bedobás után észrevette, hogy Chase Budinger teljesen üresen fut be ziccerre, oda is nyomta neki a labdát, a Timberwolves pedig megnyerte a derbit. A Minnesota úgy áll a Nyugati Főcsoport élén, hogy Kevin Love és Ricky Rubio még pályára sem lépett ebben az évadban és még hetekig biztosan nem is fog, sőt, JJ Barea is sérültlistán szerepel, s ma még Brandon Roy térde is megfájdult...

A Timberwolves legjobb dobói: Budinger 18, Derr. Williams 15, Pekovics 13

A Pacers legjobb dobói: Ge. Hill 29, Da. West 19, George 11

Phoenix Suns–Cleveland Cavaliers 107–105

Az első félidőben már 26–tal is ment az újra Varejaóval felálló Cavaliers, de a 26–ot szóró Goran Dragic vezette Phoenixnek ez nem szegte harci kedvét és végül a padról beszálló Shannon Brown (22 pont) hathatós segítségével meg is fordította a meccset az arizonai alakulat! Kyrie Irving 17 egységével elmaradt a szokásos extra pontterméstől, de hős lehetett volna, amennyiben beakad potenciális mérkőzésnyerő triplája, ám célt tévesztett az ifjonc, így hatalmas diadalt aratott a Suns!

A Suns legjobb dobói: Dragic 26, S. Brown 22, Telfair 13

A Cavaliers legjobb dobói: Waiters 23, D. Gibson 19, Irving 17

Sacramento Kings–San Antonio Spurs 86–97

DeMarcus Cousins faultproblémái újra a jól kezdő Kings vesztét okozták, a 23 pontos, 12 lepattanós dupla duplát szállító Tim Duncan és társai mattolták a Sacramentót abban az időszakban, amikor a hazaiak centere nem lehetett a pályán. Patty Mills 18 pontja kellemes meglepetés, bár inkább eddig vártunk volna többet az ausztrál hátvédtől. A Minnesotához hasonlóan a San Antoniónak is csak 1 veresége van, ezzel a texasiak is ott vannak a Főcsoport élén.

A Kings legjobb dobói: J. Thompson, M. Thornton 17–17, Cousins 14

A Spurs legjobb dobói: Duncan 23, Mills 18, K. Leonard 11

Denver Nuggets–Utah Jazz 104–84

Három kiegészítőember vitte ma vállain a simán diadalmaskodó Denvert, ugyanis Kenneth Faried 18 pontos, 10 lepattanós dupla duplával jelentkezett, Koszta Kufosz 15 ponttal és 10 lepattanóval igyekezett másolni palánkalatti párját, míg a padról érkező Corey Brewer 20 egységig jutott. A vendégek két talán legjobb játékosa, Mo Williams, illetve Al Jefferson – írd és mondd – 2, valamint 4 pontot tettek a közösbe, ilyen hatékonysággal pedig semmi esélye nem volt a Jazznek, mely ezzel 0–4–es idegenbeli mérleget tudhat magáénak idén.

A Nuggets legjobb dobói: C. Brewer 20, Faried 18, Kufosz 15

A Jazz legjobb dobói: Hayward 15, Foye, Kanter 13–1

Los Angeles Lakers–Golden State Warriors 101–77

A Lakers pár órával Mike Brown menesztése után már tétmeccset játszott, méghozzá az idényt elég szépen kezdő Warriors ellen, hazai környezetben. Noha Steve Nash még nem épült fel, az aranysárga–lilák még így is igazi show–t varázsoltak a parkettre, s szépen, egyszerűen játszották ezt a játékot, miközben védekezésben is nagyon kapartak. Nem tudjuk, Bernie Bickerstaff ideiglenesen megbízott vezetőedző mit mondhatott tanítványainak az öltözőben, de egy teljesen másik Lakers futott ki a parkettre, mely korábban 1–4–es mérleget hozott össze. Kobe Bryant 27–et szórt, Pau Gasol 14 pontos, 16 lepattanós dupla dupláig jutott, a kispad pedig termelékeny volt, 37 pont érkezett a cseréktől. Az Andrew Bogutot jegelő Warriors érdemben nem tudott hozzászólni a történésekhez, pláne a második félidőben játszott alárendelt szerepet a vendég alakulat.

A Lakers legjobb dobói: Bryant 27, P. Gasol, J. Hill 14–14

A Warriors legjobb dobói: Curry 18, K. Thompson 15, D. Lee 10

A JÁTÉKNAP TÍZ LEGSZEBB JELENETE

NBA
ALAPSZAKASZ, 11. JÁTÉKNAP
Washington Wizards–Milwaukee Bucks 91–101
Orlando Magic–Brooklyn Nets 68–107
Boston Celtics–Philadelphia 76ers 100–106
New York Knicks–Dallas Mavericks 104–94
Atlanta Hawks–Miami Heat 89–95
Memphis Grizzlies–Houston Rockets 93–85
New Orleans Hornets–Charlotte Bobcats 107–99
Oklahoma City Thunder–Detroit Pistons 105–94
Minnesota Timberwolves–Indiana Pacers 96–94
Phoenix Suns–Cleveland Cavaliers 107–105
Sacramento Kings–San Antonio Spurs 86–97
Los Angeles Lakers–Golden State Warriors 101–77
Denver Nuggets–Utah Jazz 104–84
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik