Memphisben is bukott a bajnok Miami

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.11.12. 08:29
null
LeBron Jamesék kudarcot vallottak Memphisben (fotó: Action Images – archív)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában összesen öt mérkőzést rendeztek vasárnap. A nap rangadóján a Miami Heat meglepően simán elbukott a még mindig csak egy vereséggel álló Memphis Grizzlies otthonában, az est zárásaként pedig a Los Angeles Lakers győzelmi sorozatot épített, ugyanis Kobe Bryant és társai idén először tudtak egyhuzamban legalább két találkozót is megnyerni – beleértve az előszezont is. Nézzük, milyen érdekességek történtek még ezen a játéknapon!

Brookyn Nets–Orlando Magic 82–74

Zsinórban negyedszer vesztett a Magic, de ez a bukta papírforma volt Glenn Davisék számára, hiszen a Brooklyn Nets otthonában volt jelenése a floridai gárdának. Kris Humphries a maga 14 pontos, 21 lepattanós dupla duplájával pótolta a hiányzó Gearld Wallace számait is, Brook Lopez újra termelékeny volt (20 pont, 3 blokk), Deron Williams pedig hozta a megszokott hasznos játékot (17 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz). A Nelson, Turkoglu, Harrington trió nélkül felálló Orlando számára ebben a formában elkerülhetetlen volt a vereség.

A Nets legjobb dobói: B. Lopez 20, Deron Williams 17, Humphries 14
A Magic legjobb dobói: G. Davis, Afflalo 19-19, Vucsevics 14

Los Angeles Clippers–Atlanta Hawks 89–76

Tartja kiváló formáját a Grant Hillt és Chauncey Billupsot még mindig kényszerből jegelő Clippers, melynek otthonába az idénre meggyengülő, de mégis masszívnak tűnő Atlanta érkezett. Heten jutottak el legalább 8 egységig a hazaiaknál, a vendégeknél pedig Josh Smith 13 ponttal már házi gólkirály lehetett ezen az estén, nem is nagyon volt sansza a bravúrra Larry Drew tanítványainak. Egy ilyen játéknapon még Chris Paultól is elég volt egy 15 pontos, 8 gólpasszos produkció, nem forgott veszélyben a győzelem.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 16, Paul 15, C. Butler 13
A Hawks legjobb dobói: Josh Smith 13, L. Williams, Horford 11-11

Memphis Grizzlies–Miami Heat 104–86

A múlt heti, New Yorban elszenvedett zakó után idei második nagyobb különbségű vereségébe szaladt bele a címvédő Miami, de az újra Dwyane Wade-del felálló floridaiak mentségére szóljon, hogy a Grizzlies immáron 16 meccse veretlen hazai környezetben, ami az alapszakasz-találkozókat illeti. Wayne Ellington 25 pontos karriercsúccsal vitte hátán a Memphist, de 11-ből 7 triplát értékesítő tartalékhátvéd azért inkább akkor szórta már a kosarakat, amikorra eldőlt a csata, viszont a 18 pontos, 12 lepattanós Zach Randolph és a 21-et szóró Rudy Gay tényleg jelentős pusztítást végeztek a mérkőzés fontosabb szakaszaiban, nem is beszélve Tony Allenről, aki védekezésben fenomenális volt Jamesék ellen. A tavalyi MVP azért így is eljutott 20 pontig, 10 lepattanóig és 6 gólpasszig, de Wade 8 egységénél megállt, így James és Bosh (22 pont, 8 lepattanó) ketten kevesek voltak a sikerhez, pláne, hogy ezen az estén a Heat kiegészítőembereitől sem jött a segítség.

A Grizzlies legjobb dobói: Ellington 25, Gay 21, Z. Randolph, Conley 18-18
A Heat legjobb dobói: Bosh 22, L. James 20, Wade 8


Oklahoma City Thunder–Cleveland Cavaliers 106–91

PLUSZ – MÍNUSZ
A nap hőse: A Memphis Grizzlies, mely fantasztikusan jó produkcióval rukkolt ki a bajnok Heat ellen, elöl és hátul is minden működött az otthon lassan verhetetlennek tűnő alakulatnál.
A nap lúzere: DeMarcus Cousins, aki ma azért nem lehetett csapata segítségére, mert kétmeccses eltiltást kapott, ugyanis szidalmazta egy lokális tv kommentátorát...

A 27 pontos, 10 gólpasszos, 4 labdát szerző (igaz, 8 labdát is eladó...) Russell Westbrook és a 26 pontos idénycsúccsal kitűnő Kevin Durant, valamint a 14 egysége mellett 7 dobás blokkoló Serge Ibaka főszereplésével nagyon simán diadalmaskodott a tavalyi döntős Oklahoma City hazai környezetben a Kyrie Irving (20 pont, 5 gólpassz) vezette Cavaliers ellen. Miután Westbrook simán nyerte az Irving elleni párharcot, az Ibaka, Perkins páros pedig 6 ponton és 8 lepattanón tartotta Anderson Varejaót, nem is volt kérdéses, hogy simán nyer ma a Thunder.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 27, Durant 26, Kev Martin 16
A Cavaliers legjobb dobói: Irving 20, Gee 18, D. Gibson 16

MIKE D'ANTONI LESZ
A LAKERS EDZŐJE

Az amerikai vezető sportportálok (ESPN, Yahoo Sports, Los Angeles Times) egyöntetűen közlik, hogy Mike D’Antoni lesz a Lakers új vezetőedzője. A tréner a hírek szerint négyéves szerződést kötött az aranysárga-lila sztáregyüttessel.

További részletek itt!

Los Angeles Lakers–Sacramento Kings 103–90

A szezon nagyon gyengén kezdő és menet közben Mike Brownt is menesztő Los Angeles-i sztárcsapathoz kegyes volt a sors (és az NBA-s menetrend készítői), ugyanis a legutóbbi és a mai meccsükkel együtt összesen hatszor szerepelnek zsinórban hazai pályán Dwight Howardék, ráadásul többnyire lényegesen gyengébb ellenfelekkel szemben. A Sacramento Kings a kétmeccses eltiltását megkezdő DeMarcus Cousins nélkül érkezett LA-be, ennek megfelelően csak ideig-óráig tudott pariban lenni államon-belüli ellenfelével, ám végül a 79(!) pontot termelő Kobe Bryant, Pau Gasol, Dwight Howard, Metta World Peace négyesfogat vezetésével bedarálta ellenfelét a vendéglátó. A center Howard fickándozott Cousins hiányában, 23 pontos, 18 lepattanós dupla duplája mellett 3 dobásblokkolással is jelentkezett. A Lakers ezzel a győzelemmel még mindig negatív mérleget tudhat magáénak (3–4), de végre két meccset tudott megnyerni zsinórban, amire ebben az évadban még nem volt példa.

A Lakers legjobb dobói: D. Howard 23, Bryant 20, P. Gasol, World Peace 18-18
A Kings legjobb dobói: Fredette 18, J. Thompson 15, T. Evans 13

A 13. JÁTÉKNAP 10 LEGSZEBB JELENETE
NBA
ALAPSZAKASZ, 13. JÁTÉKNAP
Brooklyn Nets–Orlando Magic 82–74
Los Angeles Clippers–Atlanta Hawks 89–76
Memphis Grizzlies–Miami Heat 104–86
Oklahoma City Thunder–Cleveland Cavaliers 106–91
Los Angeles Lakers–Sacramento Kings103–90
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik