Férfi kosárlabda: Somogyi bemutatkozott a Lakers SL csapatában! - videó

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.07.14. 14:56
null
Somogyi Gergelynek (jobbra) megvan az adottsága a blokkoláshoz
Címkék
Somogyi Gergely bemutatkozott a Los Angeles Lakers színeiben a Nyári Ligában, ami akkor is hatalmas sikerként könyvelhető el, ha csak öt percet kapott, illetve sok még a rosta, hogy esetleg eljusson az NBA-s „nagycsapathoz".

Somogyi sikeréről korábban már írtunk, amikor kiderült, hogy az NCAA-t, illetve az egyetemet pár hónapja befejező magyar óriás (222 cm magas) kellemes meglepetésre bekerült a 16-szoros NBA-bajnok franchise, a Los Angeles Lakers idei Summer League keretébe, amelyben a Las Vegasban megrendezett Nyári Liga meccsein bizonyíthat a meghívott szabadon igazolható, illetve az utóbbi pár évben a Lakers csapatában már bemutatkozó ifjoncok közt, bízva a továbblépésben. Első körben a Golden State Warriors ellen küzdött meg a Chuck Person (korábbi, kiváló ajánlólevéllel rendelkező NBA-játékos) edzette „alkalmi″ társaság, amelyből hiányzott David Ebanks, aki a nemrég lezárult idényben többször kezdőként is szerepet kapott a Lakers első csapatában.

A gárdában viszont olyan jó nevű fiatalok is helyet kaptak, mint Andrew Goudelock, aki szintén volt a LAL aktív rotációjának tagja egy-egy szakaszban a reguláris szezonban, de Elonu is pályára lépett a magyar válogatott kerettagjával együtt, aki a Pau Orthez kosarasaként nemrég még a Szolnok ellen szórta a pontokat az EuroChallenge csoportkörében.

A másik oldalon Klay Thompson volt a legnagyobb ász, ő a GSW-ben stabil kezdőszerepet harcolt ki magának a mostani évad második felében, és az egyik legfőbb támadási opcióvá lépett fel a Warriors PO-ról lemaradó alakulatában. Mellette a most draftolt Harrison Barnes is óriási tehetségként kezdi majd meg újonc idényét, de a nigériai Festus Ezeli sem akárki, ő is a San Francisco városában székelő, korábbi oaklandi franchise elsőévese lesz. Szóval Somogyinak nem akármilyen játékosok között, illetve ellen kellett bizonyítania, s mesterétől elsőre öt percet kapott, ami alatt három lepattanót (két támadó), egy elrontott közeli kísérletet és egy faultot jegyeztek fel neki a statisztikusok.

A találkozó hihetetlenül egyoldalúan alakult, 90–50-re (!) diadalmaskodott a 24 pontos Thompson és a 23-at szóró Barnes fémjelezte Warriors. Szerencsére az eredmény a legkevésbé számít ezeken a Summer League találkozókon, itt mindenki azért játszik, hogy egyéni képességét, tudását csillogtassa, és bizonyítson az edzőknek, scoutoknak, hogy érdemes kipróbálni őket éles helyzetben, illetve magasabb szinten is. Legközelebb a Miami Heat, vagyis az NBA regnáló bajnok alakulatának alkalmi csapata ellen lép pályára a Lakers, a találkozót a hétfőről keddre virradó éjjelen 02.30-as kezdéssel élőképes stream segítségével a hazai kosárszurkolók is élőben tekinthetnek meg!

A MÉRKŐZÉS RÖVID ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik