Hatalmas meccset hozott a Lakers-Celtics

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.03.12. 10:37
null
Bryanték nagy meccsen nyertek a Celtics ellen (fotó: Action Images)
Címkék
Az észak-amerikai profi kosárlabda ligában tegnap éjjel, illetve mára virradóra összesen 8 találkozót rendeztek meg, közte a liga történetének legjelentősebb párosításával, a Boston Celtics – Los Angeles Lakers ütközettel. Az örökrangadón volt minden: nagy feltámadás, egyéni villogás, dráma és egy kis balhé is. Nem ez volt az egyetlen érdekes derbi, A New York Knicks például egyre mélyebbre süllyed, de kezd nagy bajba kerülni a Los Angeles Clippers is. Nézzük, hogyan alakultak a játéknap mérkőzései!

Los Angeles Lakers–Boston Celtics 97–94

Örökrangadó a javából, a 16-szoros bajnok Lakers fogadta a 17-szeres győztes bostoniakat, ami már önmagában pikantériát hordozna magában, de ezen felül tudjuk, hogy a két gárda az utóbbi 5 esztendőben meglehetősen hasonlóan szerepelt és két döntőben is összecsapott egymással. Ezzel együtt kevesen vártak egy nagyon magas színvonalú, fordulatos, kiélezett derbit Los Angelesben, hiszen Kobe és társai nagyon magabiztosak hazai pályán, a két sérült magasembere nélkül érkező Celtics (O'Neal, Wilcox) pedig éppen ott a leggyengébb, ahol a rivális a legerősebb: a palánk alatt.

37 – 22-nél nem is tűnt úgy, hogy izgulnia kellene a 26 pontos Kobe vezette vendéglátóknak, ám már a félidő is csak 2 egységnyi Lakers előnnyel zárult. A fordulás után végig nyílt volt a csata, Garnett, Rondo és Allen remeklésének köszönhetően 89 – 94-nél már nagyon a bostoniaknak állt a zászló, de végül egy 8 – 0-s rohammal behúzta a derbit a Los Angeles-i alakulat! A 20 pontot szóró és 14 lepattanót begyűjtő Bynum kritikus kosarakat szerzett és úr volt a palánk alatt. Elsősorban a 42 – 34-es lepattanó arány döntött a hazaiak javára.

A Lakers legjobb dobói: Bryant 26, A. Bynum 20, World Peace 14

A Celtics legjobb dobói: Rondo 24, R. Allen 17, Bass 15

PLUSZ-MÍNUSZ
A nap hőse: Andrew Bynum, aki előbb az öltözőbe vonult térdfájdalmakra panaszkodva, majd 20 pontjával és 14 lepattanójával a különbséget jelentette a Lakers és a Celtics rangadóján.
A nap lúzere: A Los Angeles Clippers, mely hagyta a lényegesen gyengébb Warriorsnak, hogy 21 pontos előnyt építsen ki, aztán ledolgozta a hátrányt, majd buta végjátékbeli hibáknak köszönhetően saját közönsége előtt is elbukott.

New York Knicks–Philadelphia 76ers 94–106

Sorozatban négy vereség után végre győzelemre készültek a Madison Square Gardenben – apró szépséghiba, hogy erről elfelejtették értesíteni a Knicks játékosait. A New York játéka már az első percekben hagyott kívánnivalót maga után, az egy-egyezéseket erőltették Carmelo Anthony-ék, amit a Sixers köszönt szépen, és gyors indításokból kényelmesen tartotta az egál körüli különbséget. Beszédes, hogy a régi fényétől messzire lévő Elton Brand simán megoldotta a Stoudemire-Chandler duót a palánkok alatt, mert azok gyakorlatilag pontos bejátszást nem láttak szinte az egész meccsen.

Aztán amikor a nagy erőlködésben a 3. negyed közepén elfáradt a hazai gárda, a 76-ers a szupercsere Lou Williams, a 24 pontja mellé 15 (!) lepattanót begyűjtő dobóhátvéd (!) Evan Turner, és a tripla dupla-közeli számai mellett Carmelo Anthony-t is jóízűen elfogyasztó All-Star, Andre Igoudala vezetésével könnyedén szakította le a New Yorkot és döntötte el a meccset. Talán még Mike D’Antoninak, a Knicks vezetőedzőjének is tátva maradt a szája, mennyire magától értetődően esett szét a Knicks – a nézők viszont szintén kinyitották, már a 3. negyedben elkezdődött a boo-zás, ami harsány pfújolássá változott a lefújást követően. Mindez nem sok jót jelent annak a csapatnak, ahol jelen pillanatban csak az abszolút kiegészítő Fields, Chandler, Novak trió teljesítménye megfelelő – arról nem is beszélve, hogy holnap hajnalban már Chicagóban lesz fellépésük.

A Knicks legjobb dobói: C. Anthony 22, Lin 14, Fields 13

A 76-ers legjobb dobói: L. Williams 28, Turner 24, Igoudala 19

Denver Nuggets–Memphis Grizzlies 91–94

Danilo Gallinarinak nagyon nem megy a visszatérése óta, ma például 0(!) pontot ért el a Grizzlies ellen, s természetesen el is bukott hazai pályán a Denver. A Memphis még mindig Zach Randolph nélkül menetel, lassan teljesen egyértelműen ott lesznek a nyugati élmezőnyben Hollins mester fiai, ez alkalommal is nagy diadalt arattak a 22-őt szóró Mayo vezetésével. A Nuggets láthatóan gondokkal küzd, a végjátékban teljesen szétestek a hazaiak, és kulcsfontosságú hibákat vétettek. A vendégek szívós csapatvédekezése 23(!) eladott labdába kergette bele a colordóiakat.

A Nuggets legjobb dobói: Nené, C. Brewer, Harrington 15-15

A Grizzlies legjobb dobói: Mayo 22, Conley 13, Cunningham 12


Orlando Magic–Indiana Pacers 107–94

Egy pillanatra sem zavarta meg a hazaiakat, hogy Hedo Turkoglu nem állhatott Stan Van Gundy rendelkezésére, a 30 pontos, 13 lepattanós Howard húzta Magic már az első félidőben is vezetett 20-szal. A fordulás után sem tudott csodát tenni a 22-ig jutó George és a 19-cel beszálló Hansbrough, a karriercsúcsot jelentő 9 gólpasszt kiosztó Redick és társai gyönyörűen lehozták a második félidőt is, a Pacers pedig elszenvedte a negyedik kudarcát is zsinórban.

A Magic legjobb dobói:
D. Howard 30, Redick 18, R. Anderson 12

A Pacers legjobb dobói: George 22, Hansbrough 19, Granger 18


Los Angeles Clippers–Golden State Warriors 93–97

Baj van a Clippersnél, nem is kicsi. Az első negyedben 16 egységig jutó Wright és társai a harmadik játékrészben már 21-es fórban is voltak, de Randy Foye-ék elkezdtek triplázni és 5 perccel a lefújás előtt egyenlítettek is! Ám akkor meg tudta törni a hazaiak lendületét a Golden State és végül meg is nyerte a találkozót, ezzel a nap meglepetését szolgáltatva. A kisebbik Los Angeles-i klub elvesztette stabilitását, pedig Blake Griffin (27 pont, 12 lepattanó), Chris Paul (23 pont, 5 gólpassz) ugyanúgy kitettek magukért, mint általában. Steph Curry ugyan megpróbálkozott a játékkal tegnapi sérülése után, de 9 percet bírt, pont nélkül. Viszont Ellis (21 pont, 11 gólpassz) és Lee (18 pont, 10 lepattanó) elvégezték a munka dandárját nélküle is.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 27, Paul 23, Foye 16

A Warriors legjobb dobói: Ellis 21, D. Wright 20, D. Lee 18


Sacramento Kings–Atlanta Hawks 99–106

Jól kezdett a 28 pontos, 12 lepattanós dupla duplát szállító Cousins és a Kings, de aztán jött Marvin Williams és pár demoralizáló kosárral segített átvenni az irányítást és a lendületet az Atlantának. Josh Smith most is szépen termelt, 28 pontja mellé 3 labdaszerzés, 3 blokk és 6 lepattanó is „befért”, Pachulia takarított a palánk alatt (10 pont, 13 lepattanó), Johnson és Teague pedig szórták a pontokat, így a jó kiegészítőemberek híján kosarazó sacramnetóiak már nem csinálhattak csodát az utolsó percekben.

A Kings legjobb dobói: Cousins 28, Salmons 14, M. Thornton, Fredette 12-12

A Hawks legjobb dobói: Josh Smith 28, Joe Johnson 21, Teague 16


Toronto Raptors–Milwaukee Bucks 99–105

A hosszú sérüléséből visszatérő Andrea Bargnani még nem az igazi és ezt, illetve azt, hogy kezdőirányítóját, Jose Calderont tegnap elvesztette a Toronto, nagyon szépen kihasználta az idegenben hosszú ideje nyeretlen Bucks. Végig tapadtak Scott Skiles tanítványai, majd a végjátékban szépen lehajrázták a kanadai gárdát. Ilyasova megint extrát hozott (31 pont, 12 lepattanó), de Gooden 21-es, illetve Dunleavy padról beállva szállított 19-es performanszáról sem szabad megfeledkezünk.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 21, Bayless 16, Barbosa, A. Johnson 12-12

A Bucks legjobb dobói:
Ilyasova 31, Gooden 21, Dunleavy 19


Cleveland Cavaliers–Houston Rockets 118–107

Hiába Scola 30 pontos, 10 lepattanós estéje és a Lowry helyén kezdő Dragic 20 egysége, illetve 8 gólpassza, a nagy hullámvasutazás végén, amit ez a két csapat bemutatott Clevelandben a 28-ig jutó Jamison fémjelezte Cavaliers ért be a célba győztesként. Kyrie Irving nem túl jól kezdte a derbit, de végül így is összehozott egy 21 pontos, 6 lepattanós, 5 gólpasszos performanszt.

A Cavaliers legjobb dobói: Jamison 28, Irving 21, Sessions 15

A Rockets legjobb dobói: Scola 30, Dragic 20, Budinger 16

NAPI TOP 10
NBA
ALAPSZAKASZ, 74. JÁTÉKNAP
Cleveland Cavaliers–Houston Rockets 118–107
Orlando Magic–Indiana Pacers 107–94
Toronto Raptors–Milwaukee Bucks 99–105
Denver Nuggets–Memphis Grizzlies 91–94
Sacramento Kings–Atlanta Hawks 99–106
Los Angeles Clippers–Golden State Warriors 93–97
KORÁBBI EREDMÉNYEK
New York Knicks–Philadelphia 76ers 94–106
Los Angeles Lakers–Boston Celtics 97–94
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik