Deron Williams ellopta a show-t a Nagy Almából

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.02.21. 10:21
null
Deron Williams győzelemre vezette csapatát a Knicks ellen (Fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) mára virradóra 11 mérkőzést rendeztek, melyek közül egyértelműen kiemelkedett a leendő New York-i házi rangadó, azaz a Knicks és a Nets párharca, amelyen az idén még New Jerseyben székelő, jövőre viszont már Brooklynban játszó vendégek diadalmaskodtak a fantasztikusan tüzelő Deron Williams vezetésével. Carmelo Anthony és Baron Davis visszatérése okozott egy kis zavart a Knicksnél, de egy meccs után még ne ítéljünk, a számok egyébként is azt mutatják, hogy jól megfért egymás mellett „a sok dudás a csárdában". Nézzük, hogyan alakultak az egyes találkozók, kiemelten fókuszálva az említett ütközetre!

New York Knicks–New Jersey Nets 92–100

PLUSZ-MÍNUSZ
A nap hőse: Deron Williams 14-ből 8 triplát bedobva érezte, hogy ma lehet sansza a Netsnek a szomszédvár otthonában, gyönyörűen kihasználta, hogy a Knicks védelme még tanulgatja az együtt való mozgást, nagy skalpot tudott begyűjteni a New Jersey ezen a presztízsmeccsen az ő 38 pontos performanszának köszönhetően.
A nap lúzere: Carmelo Anthony – ha van ember, aki most igazán negatív színben tűnhet fel New Yorkban, az „Melo”, hiszen a Knicks az ő vezetésével messze-messze 50 százalékos mérleg alatt teljesített az idény elején, majd miután kiesett és Jeremy Liné lett a csapat, 8–1-et futott a New York. Az első alkalommal, ahogy visszatért a parkettre, hazai pályán sikerült elbukni az egyébként harmatgyenge Nets ellen. Hiába nem volt effektív romboló hatással a mérkőzésre és a csapatjátékra, sok dolga lesz, hogy visszaállítsa pozitív renoméját.

A Knicks számára minden álomszerűen indult, hiszen most tért vissza a csapatba Carmelo Anthony, aki a kezdőkkel vonult ki a parkettre, ráadásul Baron Davis is bemutatkozhatott a New York-iaknál. Jeremy Lin vezetésével rögtön meglógott a hazai gárda, mikor már 10-zel mentek Mike D'Antoni tanítványai, azt lehetett hinni, hogy minden ilyen könnyed lesz a vendéglátók számára, de jött Deron Williams és fantasztikus játékkal hozta fel a New Jerseyt, majd hamar meglépett 10-zal a Nets! A karriercsúcsot jelentő 8(!) triplát értékesítő irányító megoldhatatlan feladatot jelentett a hazai védők számára, a harmadik negyed végén már 16-tal ment a szomszédvár csapata, miután Williams zsinórban dobott be 3 hármast.

Az új arcok bizony döcögőssé tették a játékot New York-i oldalon, így nem volt már esélye visszajönni Linéknek, pedig az irányító most is extra volt a maga 21 pontjával, 7 lepattanójával, 9 gólpasszával és 4 labdaszerzésével, amihez most csak 3 eladott labda és egy kipontozódás társult. Anthony 11 ponttal és 6 gólpasszal tért vissza, 37 perc alatt mindössze 11 dobást vállalt, míg Lin 18-at, Baron Davis pedig egyelőre nem volt faktor (10 perc, 3 pont), érdekes lesz, hogy miként tudja beépíteni az eddig jól működő csapatba D'Antoni mester a két rutinos ászt és ne feledjük, ott van még JR Smith is, aki most játszotta második mérkőzését Knicks mezben (8-ból 2 mezőny, 4 pont). A 38-at szóró Deron Williams és a 14 pontja mellé 14 lepattanót is begyűjtő Humphries ma este ellopták a show-t a Nagy Almából.

A Knicks legjobb dobói: Lin 24, Stoudemire 17, T. Chandler 14

A Nets legjobb dobói: Deron Williams 38, M. Brooks 18, Humphries 14

Denver Nuggets–Minnesota Timberwolves 103–101 – hosszabbítás után

Nené ugyan visszatért a coloradóiaknál, de a két minőségi irányító, a bokáját kificamító Ty Lawson és a kiállítást „kiharcoló" Andre Miller nélkül kellett legyűrnie a hazaiaknak a 22 pontos, 13 lepattanós Love fémjelezte Minnesotát. Ez csak hosszabbításban sikerült, miután a 20-ig jutó Afflalo kihagyta a potenciális győztes dobást a rendes játékidő végén, ami előtt egyébként Al Harrington, a 31-et szóró bedobó hozta vissza a Denvert. Az extra percekben a szerencsésebb csapat győzött, Luke Ridnour egészen hihetetlen módon hibázott el egy ziccert, amivel egyenlíthetett volna 17 szekundummal a lefújás előtt, így a Nuggets diadalmaskodott.

A Nuggets legjobb dobói: Harrington 31, Afflalo 20, Brewer 12

A Timberwolves legjobbjai: Love 22, Beasley 17, Rubio 16

Houston Rockets–Memphis Grizzlies 97–93

A négy meccs óta veretlen Grizzlies nyerni ment Houstonba is, de ott az egykori Memphis játékos, Kyle Lowry (24 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz, 4 labdaszerzés) és a 22-ig jutó Kevin Martin főszereplésével lehajrázta a texasi alakulat a vendégeket. Sokáig Gay-éknek állt a zászló, de a 23-at szóró bedobó az utolsó holtponton már nem tudta átlendíteni övéit.

A Rockets legjobb dobói: Lowry 23, Kev. Martin 22, Scola 10

A Grizzlies legjobb dobói: Gay 23, Conley 16, Speights 12

Milwaukee Bucks–Orlando Magic 90–93

Igencsak nagy kavarodás után nyert a Magic a Bucks otthonában, hiszen többnyire a hazaiak vezettek, s a végjátékban hihetetlen szerencsétlenek voltak a vendéglátók, így hiába Ilyasova 15 pontos, 15 lepattanós dupla duplája és Brandon Jennings 22 pontja, valamint a meglepetésember, Larry Sanders 12 pontos, 13 lepattanós produkciója, a 28-at dobó, s 16 lepattanót leszedő Dwight Howard és társai örülhettek a lefújás után, nagyon kemény meccset nyertek meg ugyanis Milwaukee-ban.

A Bucks legjobb dobói: Jennings 22, Dunleavy 18, Ilyasova 15

A Magic legjobb dobói: D. Howard 28, Nelson 15, Turkoglu 13

Utah Jazz–San Antonio Spurs 102–106

Sokáig kézben tartotta a végig szorosan alakuló mérkőzés sorsát a Millsap – Jefferson páros fémjelezte Jazz, de a végjáték mégis a rutinosabb és nem mellesleg 10-es győzelmi szériában lévő texasi alakulaté lett, ezzel továbbra is veretlenül menetelve az idegenbeli túrán! Tony Parker 23-at vágott és az irányításról sem feledkezett meg (11 gólpassz), Bonner 20-szal szállt be a kispadról, nem mellesleg 6 kísérletből 5 triplát szórt be, Duncan sem állt meg 20-ig, Jefferson pedig bedobta a meccset gyakorlatilag lezáró triplát két egységnyi előnynél, így Ginobili hiányát is elbírta a Spurs.

A Jazz legjobb dobói: Al Jefferson 20, Millsap 16, D Harris 15

A Spurs legjobb dobói: T. Parker 23, Duncan, Bonner 20-20

Los Angeles Lakers–Portland Trail Blazers 103–92

Az első 15 percben írd és mondd 7(!) pontra volt képes a Blazers, így az addigra már 30(!) egységgel előrébb tartó Lakers nyugodtan gazdálkodhatott a hatalmas fórral, s végül természetesen célba is ért. A 28-ig jutó Bryanten kívül érdemes megemlítenünk Bynum 19 lepattanóját, amit 14 dobott ponttal tett dupla duplává, illetve Gasol hasonlóan hasznos játékát (16 pont, 12 lepattanó), a kulcs mégis Steve Blake, a csereirányító 17 pontja, no meg a start utáni hihetetlen hazai roham volt.

A Lakers legjobb dobói: Bryant 28, Blake 17, P. Gasol 16

A Blazers legjobb dobói: Aldrdige, Batum 18-18, Ja. Crawford 15

Chicago Bulls–Atlanta Hawks 90–79

A „szeles városban" is nagyjából negyed óra alatt dőltek el a lényegi kérdések, addigra már 40 – 19-re ment a Derrick Rose-t visszakapó Bulls, s nem is nagyon lassított, a tavalyi MVP 23-as alakításával simán győzte le a Joe Johnsont térdsérülés miatt elvesztő Atlantát. Az egykori chicagói csere, Pargo 19 pontjával még egyszer próbált ráijeszteni a vendéglátókra, de helyén volt az esze Tom Thibodeau fiainak a hajrában is.

A Bulls legjobb dobói: Rose 23, Boozer 16, R. Brewer 13

A Hawks legjobb dobói: Jan. Pargo 19, Josh Smith 17, Joe Johnson 12

Dallas Mavericks–Boston Celtics 89–73

Rajon Rondo eltiltása miatt nem léphetett pályára a címvédő otthonában, Kevin Garnett és Brandon Bass pedig sérülés miatt, így a 26-ot szóró Nowitzki vezetésével különösebb megerőltetés nélkül hozta le ezt a derbit a Mavericks. A német sztár egyébként kiosztotta karrierje 1000. blokkját is, majd fellépett a legtöbb pontot dobók listájának 20. helyére, Jason Kidd pedig egy még jelentősebb mérföldkőhöz érkezett, ezen az estén megelőzte az örökranglistán Michael Jordant és immáron ő a liga történetének második legtöbb labdát szerző játékosa, gratulálunk!

A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 26, Terry 16, Marion 11

A Celtics legjobb dobói: Pierce 20, R. Allen 15, Bradley 12

Golden State Warriors–Los Angeles Clippers 104–97

Újabb nagy skalpot gyűjtött be hazai pályán a Golden State, ezúttal a Clippers esett áldozatul a 32 pontos Ellis húzta vendéglátóknak. David Lee 24 pontjával és 13 lepattanójával igen jól megélt a Los Angeles-i centerek gyűrűjében, de az extra Udoh-tól jött, a másodéves nagyember 19-es karriercsúcsot állított fel, valóban lejátszották ketten a pályáról a Griffin (21 pont, 9 lepattanó), Jordan (5 pont, 11 lepattanó) párost. A végjátékot egyébként majdnem hibátlanul hozta le a Warriors, pedig két perccel a lefújás előtt még a vendégeknél volt az előny.

A Warriors legjobb dobói: Ellis 32, D. Lee 24, Udoh 19

A Clippers legjobb dobói: Pual 24, Mo Williams 22, Griffin 21

Oklahoma City Thunder–New Orleans Hornets 101–93

A Thundernek könnyű dolga volt a hármas győzelmi széria után érkező Hornets ellen, már 24-gyel is ment az OKC, így csalóka a végeredmény. Durant és Westbrook erre az estére is tartogattak 31-31 pontot, rajtuk kívül senki más nem érte el a kétszámjegyű dobóteljesítményt, de így is csak a hajrában szépített a 18-ig jutó Jack fémjelezte New Orleans. Serge Ibaka 9 pontos, 13 lepattanós, 3 blokkos performansza így is mutatós, ahogy Kendrick Perkins 13 lepattanója és 6 blokkja is.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook, Durant 31-31, Ibaka 9

A Hornets legjobb dobói: Jack 18, Vasquez 15, Aminu 14

Phoenix Suns–Washington Wizards 104–88

32–13-ra nyerte a harmadik negyedet a Suns, ezzel be is biztosította magának a diadalt az ötmeccses idegenbeli túráját befejező fővárosi alakulat ellen. Nash 12 ponttal és 11 gólpasszal oktatta John Wallt, Gortat (20 pont, 9 lepattanó) és Frye (19 pont, 12 lepattanó) pedig a palánk alatt takarítottak, így a 20-at szóró Jordan Crawford és társai lógó orral voltak kénytelenek távozni Arizonából.

A Suns legjobb dobói: Gortat 20, Frye 19, Redd 14

A Wizards legjobb dobói: Jo. Crawford 20, Booker 16, McGee, Wall, Mason 10-10

A JÁTÉKNAP LEGSZEBB JELENETEI

NBA
ALAPSZAKASZ, 58. JÁTÉKNAP
Chicago Bulls–Atlanta Hawks 90–79
New York Knicks–New Jersey Nets 92–100
Dallas Mavericks–Boston Celtics 89–73
Houston Rockets–Memphis Grizzlies 97–93
Milwaukee Bucks–Orlando Magic 90–93
Oklahoma City Thunder–New Orleans Hornets 101–93
Denver Nuggets–Minnesota Timberwolves 103–101 – h. u.
Phoenix Suns–Washington Wizards 104–88
Utah Jazz–San Antonio Spurs 102–106
Golden State Warriors–Los Angeles Clippers 104–97
Los Angeles Lakers–Portland Trail Blazers 103–92
AZ ÁLLÁS
KELETI FŐCSOPORT
Atlanti csoport
1. Philadelphia 32 20 12 62.5 1–2 15–5 4–6 V3
2. New York 33 16 17 48.5 4–3 10–9 8–2 V1
3. Boston 31 15 16 48.4 4–2 14–10 4–6 V4
4. New Jersey 34 10 24 29.4 3–3 8–17 2–8 Ny1
5. Toronto 32 9 23 28.1 3–5 6–16 2–8 V4
Középső csoport
1. Chicago 34 26 8 76.5 5–1 18–6 8–2 Ny1
2. Indiana 31 19 12 61.3 3–2 14–9 4–6 Ny2
3. Cleveland 29 12 17 41.4 2–3 7–13 4–6 Ny1
4. Milwaukee 32 13 19 40.6 3–3 9–10 3–7 V1
5. Detroit 33 11 22 33.3 2–6 8–15 7–3 Ny3
Délkeleti csoport
1. Miami 32 25 7 78.1 6–2 20–4 9–1 Ny6
2. Orlando 33 21 12 63.6 5–2 15–8 7–3 Ny1
3. Atlanta 32 19 13 59.4 5–2 15–7 3–7 V2
4. Washington 32 7 25 21.9 2–4 5–17 3–7 V3
5. Charlotte 31 4 27 12.9 0–8 3–21 1–9 V1
NYUGATI FŐCSOPORT
Északnyugati csoport
1. Oklahoma City 32 25 7 78.1 5–1 20–6 7–3 Ny3
2. Denver 33 18 15 54.5 2–4 9–15 3–7 Ny1
3. Portland 33 17 16 51.5 3–2 12–12 4–6 V1
4. Minnesota 33 16 17 48.5 0–3 11–8 5–5 V1
5. Utah 31 15 16 48.4 3–3 10–13 3–7 V2
Csendes-óceáni csoport
1. LA Clippers 30 19 11 63.3 2–2 10–9 6–4 V2
2. LA Lakers 32 19 13 59.4 4–3 13–6 6–4 Ny1
3. Phoenix 33 14 19 42.4 3–3 7–13 5–5 Ny2
4. Golden State 29 12 17 41.4 3–4 7–12 5–5 Ny1
5. Sacramento 31 10 21 32.3 2–2 7–13 4–6 V5
Délnyugati csoport
1. San Antonio 32 23 9 71.9 8–3 17–7 10–0 Ny11
2. Dallas 33 21 12 63.6 3–1 15–8 7–3 Ny1
3. Houston 33 19 14 57.6 4–4 13–12 6–4 Ny2
4. Memphis 33 18 15 54.5 4–4 12–13 6–4 V1
5. New Orleans 31 7 24 22.6 0–7 3–19 3–7 V1
A csapatnév után a meccsszám, a győzelmek és a vereségek száma, a százalékos mutató, a divízión, illetve a konferencián belüli mérleg, a legutóbbi tíz mérkőzés mérlege, illetve a győzelmi (Ny)/vereségsorozat (V) hossza szerepel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik