Hihetetlen: Jordan csapata újra kitömte a Lakerst!

Vágólapra másolva!
2011.02.15. 07:12
A Charlotte folytatta valószínűtlenül jó sorozatát a Los Angeles Lakers ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) magyar idő szerint keddre virradóra rendezett játéknapján: a keleti rájátszásba igyekvő Bobcats húszpontos verést mért a címvédőre! A ligaelső San Antonio Spurs magabiztosan nyert idegenben, akárcsak a mezőny egyik legjobb formában lévő csapata, a Portland Trail Blazers.

Tovább rontotta elképesztő mérlegét a címvédő Los Angeles Lakers a nála hagyományosan jóval kisebb játékerőt képviselő Charlotte Bobcats ellen: a legutóbbi tíz meccsük mérlege immár 8–2 a ligához 2004-ben csatlakozó keleti együttes javára! Az örökmérleg is a Michael Jordan érdekeltségébe tartozó Bobcats felé billen (8–5) – a Lakersnek ezen kívül csupán ősi ellenfelével, a Bostonnal szemben van negatív egyenlege...tíz meccsük mérlege immár 8–2 a ligához 2004-ben csatlakozó keleti együttes javára! Az örökmérleg is a Michael Jordan érdekeltségébe tartozó Bobcats felé billen (8–5) – a Lakersnek ezen kívül csupán ősi ellenfelével, a Bostonnal szemben van negatív egyenlege...

D. J. Augustin, a Charlotte irányítója

kosárra tör (Fotó: Action Images)
D. J. Augustin, a Charlotte irányítója kosárra tör (Fotó: Action Images)

Kobe Bryant, a Lakers vezérjátékosa nem volt teljesen egészséges, a napközbeni dobóedzést kihagyta – az övéit így nem érte váratlanul, hogy az első tizenhat mezőnydobásából 11-et elpuskázott, és végül csupán 20 pontig jutott (még így is ő volt a legeredményesebb a vendégcsapatban). A látogatók szénája végig rosszul állt, Phil Jackson vezetőedző alig győzött időt kérni, ám hiába dühöngött, nem tudta megállítani a zuhanást – Gerald Wallace harmadik negyed végi dudás tripláját követően már 81–60-at mutatott az eredményjelző.

A Lakers végül egypontnyit visszakapaszkodott, de így is idénye legsúlyosabb vereségével – és az orlandói után egy újabb zakóval – volt kénytelen útra kelni. A kaliforniaiak számára szomorú végkifejlet összetevői: 44 százalékos mezőnydobási pontosság, 19 triplakísérletből mindössze három találat, elveszített lepattanóharc, csupán nyolc kierőszakolt labdaeladás.

A hazaiaknál Wallace 20 ponttal és 11 lepattanóval vitte a prímet, Gerald Henderson 18, Nazr Mohammed 16 pontot ért el, és ugyanennyit tett be a közösbe a meccs reggelén a kelleténél nagyobbat szundító, az edzést elmulasztó Boris Diaw – kész szerencse, hogy Paul Silas vezetőedző meggondolta magát, és nem büntette meccskihagyással.

Mivel Jackson–Jordan találkozóról volt szó, az újságírók természetesen puhatolóztak a Lakerstől az idény végén búcsúzni készülő veterán vezetőedzőnél, vállalna-e munkát egykori tanítványa klubjánál; nos, Jackson egyértelművé tette, hogy sem ott, sem máshol nem kívánja folytatni az edzősködést. Ám nem titkolta, egykori hatszoros bajnok chicagói tanítványa számára nem kis kihívás sikeres csapatot építeni Charlotte-ban. Amúgy Jordan, a Bobcats tulajdonosa – nyilván figyelembe véve a párbaj pikantériáját – nem a szokásos, játéktér mellőli székéből, hanem magasabbról nézte a meccset.

Nem volt nagy a valószínűsége annak, hogy éppen a New Jersey fékezi le a diadalmas keleti hadjáratot folytató San Antoniót – ennek megfelelően nem is fékezte le. A ligaelső Spurs a harmadik és a negyedik negyed fordulóján repesztett 16–2-vel tette biztossá a sikerét. Manu Ginóbili tíz pontot ekkor szerzett a 22-jéből, Tim Duncan 15 ponttal és 11 lepattanóval, Tony Parker és George Hill 13-13 ponttal zárt. Parkerre és Duncanre nem is volt szükség a negyedik játékrészben. A Spurs keleti túrájának mérlege pillanatnyilag hat győzelem, két vereség.

A Portland sorozatban az ötödik meccsét nyerte meg, a Minnesotát egyvégtében 16. alkalommal tángálta el, de ez most több volt a szokásos papírforma-érvényesítésnél. Az amerikai sajtó azért kísérte különös figyelemmel a mérkőzést, mert egymás ellen játszott az a két kosaras, aki a sérült Jao Ming helyére pályázott a hétvégi All Star-gála nyugati gárdájában.

Nos, a megtisztelő felkérést a minnesotai Kevin Love kapta, ám kettejük párbajában ezúttal a vetélytárs, LaMarcus Aldridge dominált. Bár Love behúzta a szokásos dupla dupláját (12 pont, 11 lepattanó) – egyhuzamban a 41.-et a szezonban! –, Aldridge (21 pont, 6 lepattanó, 5 assziszt) a két karriercsúcsot elérő Dante Cunningham (18 pont, 13 lepattanó) segítségével igencsak megkeserítette az életét. Igazi nézőkényeztető párviadal volt!

A 27 pontos Josh Smith és a 17-et gyártó Mike Bibby vezérelte Atlanta úgy verte meg kényelmesen a Detroitot, hogy a Pistonsnak tizenöt pontos előnye is volt az elején. Carlos Delfino (26 pont) héttriplás karriercsúccsal vezette sikerre a rossz passzban lévő, foghíjas Milwaukee-t a Clippers ellen, és jól dobta a hármasokat a Houston is, amely egy hét leforgása alatt másodszor is felülmúlta a Denvert. Az első verés alkalmával 50 pontig jutó Carmelo Anthony ezúttal csak 16-ot jegyzőkönyvezett, míg odaát Courtney Lee (22 pont) ötöt, Shane Battier (17) hármat vállalt a Rockets 14 triplájából.

NBA
ALAPSZAKASZ, 112. JÁTÉKNAP
Charlotte Bobcats–Los Angeles Lakers 109–89
Detroit Pistons–Atlanta Hawks 79–94
Houston Rockets–Denver Nuggets 121–102
Milwaukee Bucks–Los Angeles Clippers 102–78
Minnesota Timberwolves–Portland Trail Blazers 81–95
New Jersey Nets–San Antonio Spurs 85–102

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik