A Cutler vezette Denver győzött a „csütörtök esti rangadón”

Vágólapra másolva!
2008.11.07. 08:02
Szokatlan időpontban, magyar idő szerint péntek hajnalban fogadta a Cleveland Browns a Denver Broncost az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokságban. A találkozó a Jay Cutler (3 TD, 1 INT) vezette vendégek sikerét hozta, a Broncos 34–30-ra verte meg a Barnákat.
Jay Cutler (balra) jó játékkal vezette győzelemre a Denvert Clevelandben
Fotó: Action Images
Jay Cutler (balra) jó játékkal vezette győzelemre a Denvert Clevelandben
Jay Cutler (balra) jó játékkal vezette győzelemre a Denvert Clevelandben
Fotó: Action Images
Jay Cutler (balra) jó játékkal vezette győzelemre a Denvert Clevelandben

Nem, természetesen nem arról van szó, hogy az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság, az NFL vezetői gondoltak egy nagyot, és csütörtök estére helyezték át a legendássá vált hétfő esti rangadókat (Monday Night Football).

Azonban a Cleveland (a több élő közvetítés lehetősége miatt) meglehetősen szokatlan időpontban, magyar idő szerint péntek hajnalban fogadta a Denvert az NFL 10. játékhetén, és az amerikai sajtó csütörtök esti rangadóként (Thursday Night Football) harangozta be a mérkőzést.

Úgy véljük, a két csapatnak akkor sem kellett volna szégyenkeznie a mutatott produkció miatt, ha történetesen éppen hétfő este, egész Amerika szeme láttára zajlik összecsapásuk – ugyanis élvezetes mérkőzést hozott a párharc.

A Denver a nagy formában játszó Jay Cutler vezérletével diadalmaskodott, az irányító statisztikája pedig különösen imponáló: 447 passzolt yard, 3 touchdown, 1 interception. Tegyük hozzá, Cutler nem passzolt a legpontosabban, 42 próbálkozásból csupán 24 jutott el a címzetthez.

Úgy tűnik, Clevelandban nem oldotta meg a csapat gondjait a hét közben végrehajtott irányítócsere: ezúttal nem Derek Anderson, hanem Brady Quinn irányította a Browns támadósorát, és bár nem játszott rosszul (239 yard, két touchdown-passz, labdaeladása nem volt), ez sem volt elég a győzelemhez.

A mérkőzés egyébként sokáig hazai győzelemre állt, a negyedik negyed tízpontos Cleveland-előnnyel kezdődött, de ekkor következtek Cutler nagy pillanatai – a QB mindhárom, hat pontot érő átadását ekkor postázta, és ezzel megnyerte csapatának a találkozót.

A győzelemmel a Denver 5–4-es mutatóval vezeti az AFC Nyugati csoportját (ráadásul itt a Broncos az egyetlen pozitív mérlegű csapat), a Cleveland 3–6-os mérlege pedig az AFC Északi csoportjának harmadik helyére elegendő.

NFL

10. JÁTÉKHÉT
Cleveland Browns–Denver Broncos 30–34

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik