A Denver Broncos nem okozott problémát a New England Patriotsnak

Vágólapra másolva!
2008.10.21. 07:58
Tom Brady nem játszott a New England csapatában, de ha valaki nem hallott volna az irányító sérüléséről, és a hétfő esti meccsnek csupán az eredményét (41–7) ismerné, könnyen azt hihetné, hogy napjaink egyik legnagyobb sztárja vezette a Hazafiak támadósorát. A bostoni csapat könnyed győzelmet aratott a Denver ellen, és továbbra is második az AFC Keleti csoportjában.
A két TD-t szerző Randy Mosst ünnepli a bostoni közönség
Fotó: Reuters
A két TD-t szerző Randy Mosst ünnepli a bostoni közönség
A két TD-t szerző Randy Mosst ünnepli a bostoni közönség
Fotó: Reuters
A két TD-t szerző Randy Mosst ünnepli a bostoni közönség

Az biztos, hogy nem ilyen szezonról álmodtak a New England Patriots szurkolói: a csapat sztárirányítója, Tom Brady sérülés miatt kidőlt a sorból, és az együttes három győzelem mellett két vereséget is begyűjtött az első hat fordulóban. A Denver elleni hétfő esti rangadón (Monday Night Football) azonban a New England feledtette a gondokat a drukkerekkel.

A Broncos támadósora kezdte a találkozót, de ötpercnyi játék után egy fumble-t (a támadó csapat labdát birtokló tagja elejti a labdát) követően a házigazdák következhettek, Matt Cassel vezérletével. Az első negyedben két mezőnygólt ért el a New England, Stephen Gostkowski előbb 31, majd 40 yardról volt eredményes.

A második negyedben tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés, mivel a Denver továbbra is képtelen volt pontokat gyűjteni, ellenben a hazaiaknál előbb Sammy Morris futott touchdownt, majd Cassel találta meg a tojáslabdával Randy Mosst – és ez a játék szintén hat pontot ért (azaz hetet, Gostkowski lába ugyanis ezúttal sem remegett meg).

Randy Moss kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a tavalyi szezonban Tom Brady oldalán rekordot rekordra halmozó elkapó idén sem tétlenkedik: a Denver ellen két touchdownt ért el, karrierje során így összesen már 129 TD-nál jár, ezekből 128-at kapott el, és egyet futott – a 129 a liga történetének 8. legjobb eredménye, míg a 128 az örökranglista negyedik helyéhez elegendő.

A harmadik negyed részeredménye ismét 14–0 volt a Hazafiak javára (Moss és Wes Welker voltak eredményesek Cassel passzai után) – a Denver ekkor már csak azért küzdött, hogy ne szerzett pont nélkül távozzon Bostonból. Ez végül sikerült is, az utolsó játékrészben Jay Cutler adott touchdownpasszt – az irányító egyébként kétszer az ellenfél játékosához passzolta a labdát (interception).

A győzelemmel a New England Patriots továbbra is az AFC Keleti csoport második helyén áll a Buffalo Bills mögött, míg a Denver változatlanul vezeti az AFC Nyugati csoportot, megelőzve a San Diego Chargers együttesét.

NFL, ALAPSZAKASZ

7. FORDULÓ
Buffalo Bills–San Diego Chargers 23–14
Carolina Panthers–New Orleans Saints 30–7
Chicago Bears–Minnesota Vikings 48–41
Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers 10–38
Kansas City Chiefs–Tennessee Titans 10–34
Miami Dolphins–Baltimore Ravens 13–27
New York Giants–San Francisco 49ers 29–17
St. Louis Rams–Dallas Cowboys 34–14
Houston Texans–Detroit Lions 28–21
Green Bay Packers–Indianapolis Colts 34–14
Oakland Raiders–New York Jets 16–13
Washington Redskins–Cleveland Browns 14–11
Tampa Bay Buccaneers–Seattle Seahawks 20–10
New England Patriots–Denver Broncos 41–7

BÚCSÚ NOLANTÓL

A San Fransisco 49ers csapata hétfőn felbontotta Mike Nolan vezetőedző szerződését. A 49-esek két győzelemmel és öt vereséggel kezdték a szezont, ezzel igencsak távol kerülve a rájátszástól. Érdekesség, hogy 2005 óta, mióta Nolan irányította az ötszörös Super Bowl-győztes csapatot, mindig 2–5 volt az együttes mérlege az első hét forduló után, és egyszer sem jutott be a rájátszásba. Az új Frisco-edző Nolan eddigi asszisztense, a korábbi kiváló linebacker (a védőfal mögött elhelyezkedő játékos), Mike Singletary lesz.

Jay Cutler (fehérben) kellemetlen emlékekekkel távozott Foxborough-ból
Fotó: Reuters
Jay Cutler (fehérben) kellemetlen emlékekekkel távozott Foxborough-ból
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik