Győzelemmel kezdte a 2008-as szezont a címvédő New York Giants

Vágólapra másolva!
2008.09.05. 12:29
Győzelemmel kezdte meg szereplését az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) új szezonjában a New York Giants. A címvédő a Washington Redskinsszel találkozott a nyitányon, és hazai pályán 16–7-re diadalmaskodott.
Elkezdődött az NFL-szezon, s távolban a cél: a Vince Lombardi-trófea
Fotó: Reuters
Elkezdődött az NFL-szezon, s távolban a cél: a Vince Lombardi-trófea
Elkezdődött az NFL-szezon, s távolban a cél: a Vince Lombardi-trófea
Fotó: Reuters
Elkezdődött az NFL-szezon, s távolban a cél: a Vince Lombardi-trófea

Amikor a félidőben 16–7 állt az eredményjelző táblán, nem sokan gondolták volna, hogy a végeredmény is ugyanez lesz a Giants–Redskins találkozón. A harmadik és a negyedik negyed azonban a védelmek parádéját hozta, így az állás nem változott: a bajnok New York Giants győzelemmel kezdte a szezont.

A mérkőzés első New York-i támadásvezetése (drive) megadta az alaphangot. Plaxico Burress meghálálta a klubvezetők gesztusát, hogy új, öt évre 35 millió dollárt garantáló szerződést kötöttek vele. Az elkapó az első giantses akció során kétszer is remekül húzta le a levegőből Eli Manning passzát, végül pedig a most már hazai pályán is teljesen felszabadultan játszó (az előző szezonokban nem mindig kapta meg Manning a szurkolók támogatását a Giants Stadiumban) irányító vitte be a célterületre a labdát (touchdown).

A folytatásban John Carney mezőnygóljai nyomán változott a kiírás az eredményjelzőn, a bajnokcsapat rugójátékosának pontjai révén 16–0-ra is vezettek a hazaiak. A Giants azonban ezután már nem volt eredményes.

Még a nagyszünet előtt Jason Campbell passza találta meg Santana Mosst a célterületen belül, majd az érvényes washingtoni jutalomrúgás után – már a találkozó eme korai szakaszában – kialakult az említett végeredmény.

Manning 35 passzkísérletéből 19 volt sikeres, ám egyszer az ellenfél játékosa, Fred Smoot húzta le (interception) a Super Bowl-győztes irányító átadását. Burress 10 elkapásából 133 yardot termelt, míg Brandon Jacobs 21 próbálkozásából 116 yardot futott. Ők hárman voltak a siker első számú letéteményesei.

A másik oldalon Jason Campbell ezúttal átlagos teljesítménnyel rukkolt elő: 27 passzkísérlete közül 15 volt sikeres, amelyekkel összesen 133 yardot és egy touchdownt ért el.

A Redskins a vereségéért leginkább azt okolhatta, hogy hihetetlenül gyengén használta ki a harmadik lehetőségeit (third down): a Washington 13-szor próbálkozhatott továbbvinni a támadását, mielőtt el kellett volna rúgnia a labdát, de csak háromszor sikerült. A vereség így szinte törvényszerű volt.

NFL

1. FORDULÓ
New York Giants–Washington Redskins 16–7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik