Az angolok szoros összecsapáson múlták felül Olaszországot

TÓTH SÁNDORTÓTH SÁNDOR
Vágólapra másolva!
2008.02.11. 09:48
A Hat Nemzet rögbisorozat 2. fordulójában nem született meglepetés az Olaszország-Anglia mérkőzésen: a szigetország nemzeti tizenegye, ha csak négy ponttal is, de felülkerekedett a kékeken. Az angolok így megszerezték első győzelmüket a tornán, míg az olaszok két vereséggel állnak a tabellán.
Az olaszok (kék mezben) lelkesedésén semmi nem múlott
Reuters
Az olaszok (kék mezben) lelkesedésén semmi nem múlott
Az olaszok (kék mezben) lelkesedésén semmi nem múlott
Reuters
Az olaszok (kék mezben) lelkesedésén semmi nem múlott

Az első félidőben úgy tűnt, az olaszok napestig nem visznek célt ellenfelüknek, bár nem vallottak szégyent támadójátékukkal. Hiányzott az igazi átütőerő és hiányoztak az igazi világklasszisok.

Ezenfelül néhány hibát is vétettek, amit az angolok azonnal célokkal büntettek. A 4. percben a hazaiak egy büntetőt kirúgnak az oldalvonalon, de a saját bedobásukat elvesztették, Wilkinson megindult, átemelte a védősoron a labdát (ezzel mindjárt négy embert csapott be), majd amikor Bortolussi, a fogó feladatához illően lefogta, egy svédcsavarral a tisztán induló Sackeyhoz passzolt: 0-7, mivel a jutalomrúgás is sikerült.

Bortolussi két büntetőjével jöttek vissza az olaszok a játékba, de a következő hibájukért megint céllal bűnhődtek. Noon blokkolta az olasz fogót, össze is szedte a labdát, (most ő svédcsavarral) Wilkinsonnak adta, aki az érkező Floodnak továbbította, aki megkerülve az olasz irányítót a sarokba rakta a célt. Wilko meg berúgta a jutalomrúgást – ez volt az 1000. válogatottbeli pontja!
Megkezdte tehát az eddigi rekorder, a walesi Neil Jenkins üldözését. Darab ideig még talán belül ünnepelte a jeles eseményt, mert a következő büntetőt mellérúgta, viszont a félidő végéig még kettőt mellétett, 20-6-ra vezetett így Anglia.

A folytatásban bizony az angolok nemigen látogattak el az olaszok térfelére! Csak egy újabb büntetőből szereztek pontokat, de a hazaiak számára, bár gyakran vezettek jó támadást, nem adódott sok lehetőség. Pontosabban sokáig egy sem...

Az aurelianusi falak vasárnap nem Róma körül, hanem az angol célvonal előtt magasodtak. Kivéve a 76. percet, amikor a csereként beállt Cipriani felszabadító rúgását blokkolta Picone, majd a kapuhoz vitte a célt.

A hátralévő időben nem változott az eredmény, hiába rohamoztak az olaszok. Így maradt a szűk angol győzelem, de a különbség minimális. Egyelőre még az angolok javára, de meddig még?

Az olaszoknak azért egy dologban javulniuk kell majd akár a közeljövőben is: bedobásaik felét elvették az angolok, gyakran döntő helyzetekben! Anglia még helyreütheti a becsületet, nem vesztette el az esélyét a torna megnyerésére.

HAT NEMZET, 2008, 2. FORDULÓ:
Olaszország – Anglia 19-23
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik