Patriots-erődemonstráció: most a Washingtont alázta a New England

Vágólapra másolva!
2007.10.29. 11:29
Ezúttal is sima győzelmet aratott a New England csapata az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) legutóbbi játéknapján. A Patriots vendégeként pályára lépő Washington 52-7-es vereséget szenvedett. Nyert az Indianapolis is (a Carolina ellen 31-7-re), így a Pats mellett a Colts is veretlen maradt a 8. fordulót követően. A másik véglet a Clevelandtől 27-20-as vereséget szenvedő St. Louis és a New York ellen alulmaradó Miami (13-10), mely két csapat még nem nyert a 2007-es szezonban. Az utóbbi mérkőzést az NFL történetében először Londonban rendezték.
Randy Moss "elkapását "szemléli" Sean Taylor és Leigh Torrence
Reuters
Randy Moss "elkapását "szemléli" Sean Taylor és Leigh Torrence
Randy Moss "elkapását "szemléli" Sean Taylor és Leigh Torrence
Reuters
Randy Moss "elkapását "szemléli" Sean Taylor és Leigh Torrence

Tom Brady és a Patriots lassan az egész ligából hülyét csinál. A Pats Washington elleni mérkőzésén egy percig sem volt kérdéses, hogy ki nyeri a találkozót: a Patriots az első pillanatoktól kezdve dominált, s végül megsemmisítő 52-7-es győzelmet aratott.

Ami az igazán félelmetes, hogy a Patriots úgy szerzett újabb és újabb touchdownt, ahogy akart. Pedig az ellenfél az igen sokra tartott Redskins volt, amelyet a legtöbb szakértő a legjobb tíz csapat között tart számon.

Most éppenséggel futott touchdownhoz volt kedve Bradynek. Ráadásul, hogy megmutassa: nem véletlenül tudja saját maga az ellenfél célterületére juttatni a labdát, rögtön vitt kettőt.

Persze így egy kicsit sokáig kellett várni, hogy ismét megszerezze a mérkőzésen a szokásos három TD-átadását Brady, ám természetesen a New England irányítója ezt a feladatot is megoldotta. A negyedik negyedben, amikor mindenki tudta a stadionban (a Redskins védelme is), hogy Brady csak az újabb passzolt TD-re hajt, a labdával megtalálta Wes Welkert a célterületen belül. Brady így az idei összes meccsén passzolt legalább 3 touchdownt.

Emellett az irányító már a most, a 8. forduló után 30 hatpontos átadást jegyez, ami egyéni karriercsúcsot jelent. (a 2002-es és a 2004-es szezonban 28-28 TD-passzal büszkélkedhetett)

Természetesen nem csak Bradyről szól a Pats. Megemlíthetnénk, hogy Randy Moss ismét leszedett egy TD-t, hogy Wes Welker a legutóbbi három mérkőzésén ötödik TD-jét szerezte, ám most szóljunk mégis a védelem gyöngyszeméről, Mike Vrabelről.

A linebacker pozícióban (is) bevethető játékos háromszor ütötte ki a Washington irányítójának, Jason Campbellnek kezéből a labdát (fumble). Emellett háromszor vitte földre (sack) az ellen QB-jét. S, ha ez nem lenne elég: egy touchdownt is szerzett. Ráadásul nem védőként szerezte a hat pontot, hanem támadóként kapta le a célterületen belül Brady passzát - mert miért ne?

Győzött az Indianapolis is. A címvédő ellenfele a Carolina volt, ám a Panthers csak egy félidőn át tartotta a lépést a Colts-szal. Peyton Manning ezúttal is hozta az átlagost: 255 yardot passzolt, adott két TD-passzt, s 30 kísérletéből 14-et sikeresen célba juttatott.

Végül a Colts idegenben nyert 31-7-re, és készülhet az alapszakasz legnagyobb mérkőzésére, a november 4-i New England elleni derbire.

A New York Giants 13-10-re verte a Miami Dolphinst. A mérkőzés érdekessége - amellett, hogy a Dophins nyeretlen maradt, míg a Gaints a gyenge idénykezdete után már komolyan pályázhat a rájátszásba jutásra - ,hogy a találkozót a londoni Wembleyben rendezték.

A St. Louis (magához képest) jól játszott a Cleveland ellen, ám az újabb vereségét ezúttal sem tudta elkerülni. A Derek Anderson (248 passzolt yard, 3 TD-átadás) által vezetett Browns 27-20-ra nyert. A Rams a Miamihoz hasonlóan az összes mérkőzését elveszítette a 2007-es szezonban.

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

8. FORDULÓ
Carolina Panthers-Indianapolis Colts 7-31
Chicago Bears-Detroit Lions 7-16
Cincinnati Bengals-Pittsburgh Steelers 13-24
Miami Dolphins-New York Giants 10-13
Minnesota Vikings-Philadelphia Eagles 16-23
St. Louis Rams-Cleveland Browns 20-27
Tennessee Titans-Oakland Raiders 13-9
New York Jets-Buffalo Bills 3-13
San Diego Chargers-Houston Texans 35-10
Tampa Bay Buccaneers-Jacksonville Jaguars 23-24
New England Patriots-Washington Redskins 52-7
San Francisco 49ers-New Orleans Saints 10-31
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik