Továbbra is makulátlan a New England és az Indianapolis mérlege

(S. D.)(S. D.)
Vágólapra másolva!
2007.10.08. 11:45
Továbbra is százszázalékos teljesítménnyel büszkélkedhet a New England és az Indianapolis az észak-amerikai profi futball-ligában (NFL). A Patriots a legutóbbi játéknapon a Clevelandet, a Colts pedig a Tampa Bayt verte magabiztosan. Mindkét együttes ötből öt meccset nyert meg. A Chicago megszakította a Green Bay tökéletes sorozatát. A negyedik veretlen gárda, a Dallas hétfő este játszik a Buffalóval. Továbbra is győzelem nélkül áll a New Orleans, a St. Louis és a Miami.
A Colts védelme nem sok levegőt hagyott a Tampa támadóinak
Reuters
A Colts védelme nem sok levegőt hagyott a Tampa támadóinak
A Colts védelme nem sok levegőt hagyott a Tampa támadóinak
Reuters
A Colts védelme nem sok levegőt hagyott a Tampa támadóinak

Különösen érdekesen alakult a Green Bay–Chicago összecsapás vége. A Packers hétpontos hátrányban volt, amikor az utolsó pillanatokban Brett Favre a wide receiver Donald Driverhez próbált passzolni a gólterületre, de Brandon McGowan lefülelte az átadást (interception), így maradt a 27-20-as végeredmény.

A mérkőzésen Favre egy touchdown-passzával tovább javította NFL-rekordját. A „sajtfejűek” irányítójának ez volt a 423. hat pontot érő átadása, a győzelem ezúttal azonban elmaradt.

A másik oldalon a Rex Grossmant a csapatból kiszorító (ami mondjuk nem volt nehéz) Brian Griese ezúttal már győzelemre vezette Bearst. A Chicagóban másodszor kezdő QB két touchdown-átadása mellett most „csak” egy interceptiont dobott.

A Bears bravúrjára jellemző, hogy 20-10-es állásról fordította meg a meccset. A Green Bay négy győzelemmel kezdte a szezont, ez az első veresége.

Veretlen maradt viszont a játéknapot követően az Indianapolis. A címvédő a bajnokságot meglepően jól kezdő Tampa Bayt fogadta, s már az első másodpercektől kezdve hatalmas nyomást gyakorolt a Bucs védelmére.

Mindkét oldalon hiányzott az elsőszámú running back, ám ehhez a helyzethez a Colts tudott inkább alkalmazkodni. A Tampánál Carnell Williamset a már sok csatát megélt Michael Pittman próbálta pótolni, ám a második negyedben a veterán játékosnak kificamodott a bokája. A folytatásban így a passzjáték maradt az egyetlen fegyvere a Jeff Garcia vezette támadóalakulatnak – ami a bajnok otthonában kevésnek bizonyult.

A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A Coltsnál Joseph Addai hiánya alig, vagy inkább szinte semennyire sem látszott meg a csapat játékán. A cserefutó, Kenton Keith 121 yardot, s ezzel együtt két touchdownt tett hozzá az Indianapolis támadójátékához.

A szélső elkapó Marvin Harrison nélkül felálló hazaiak végül 33-14-re nyertek, s ezzel megszerezték sorozatban 12. győzelmüket saját stadionjukban.

Továbbra sem lehet megállítani a New England gárdáját. Tom Brady a Cleveland elleni összecsapáson is három touchdown-átadást jegyzett . Érdekes viszont, hogy egyiknél sem az elsőszámú elkapó, Randy Moss volt a célpont: a tight end, Benjamin Watson kétszer, míg az elkapó Donte' Stallworth egyszer juttatta a célterületre a labdát.

Brady sorozatban ötödik meccsén passzolt legalább három touchdownt, a Pats végül 34-17-re nyert.

A még szintén veretlen Dallas Cowboys hétfő este játszik a három veresége mellett egy győzelemmel álló Buffalo Bills otthonában.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI FUTBALL-LIGA (NFL)

A LEGUTÓBBI JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Houston Texans–Miami Dolphins 22-19
New Orleans Saints–Carolina Panthers 13-16
Kansas City Chiefs–Jacksonville Jaguars 7-17
New England Patriots–Cleveland Browns 34-17
New York Giants–New York Jets 35-24
Pittsburgh Steelers–Seattle Seahawks 21-0
St. Louis Rams–Arizona Cardinals 31-34
Tennessee Titans–Atlanta Falcons 20-13
Washington Redskins–Detroit Lions 34-3
Indianapolis Colts–Tampa Bay Buccaneers 33-14
Denver Broncos–San Diego Chargers 3-41
San Francisco 49ers–Baltimore Ravens 7-9
Green Bay Packers–Chicago Bears 20-27
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik